Hollannissa väkivaltaisia mielen­osoituksia korona­rajoituksia ja ulkona­liikkumis­kieltoa vastaan

Eindhovenissa otettiin kiinni kymmeniä ihmisiä.

24.1.2021 21:23

Hollannissa mielenosoittajat ja poliisi ottivat sunnuntaina yhteen useassa paikassa, kun maahan määrätty ulkonaliikkumiskielto astui voimaan viikonloppuna. Ulkonaliikkumiskielto on voimassa iltayhdeksästä puoli viiteen aamulla.

TV-kanava NOSin mukaan poliisi käytti vesitykkejä ja koiria hajottaakseen Amsterdamin keskustassa olleen satojen ihmisten mielenosoituksen. Maan eteläosassa Eindhovenissa poliisi käytti kyynelkaasua mielenosoituksen hajottamiseen ja otti kiinni 30 ihmistä. Kaupungissa sytytettiin useita ajoneuvoja tuleen ja rautatieaseman kauppoja ryöstettiin.

  • Jutun videolla kuvaa Eindhovenin mielenosoituksesta.

Hollannin rautatieyhtiö NS kehotti matkustajia välttämään Eindhovenin asemaa. Junaliikenne keskeytettiin levottomuuksien takia.

Auto palaa rautatieaseman edustalla Eindhovenissa 24. tammikuuta 2021.

Poliisi kävelee liekkien ohi Amsterdamissa 24. tammikuuta 2021.

Lauantai-iltana sytyttiin tulipalo koronatestauskeskuksessa Urkin kylässä maan pohjoisosassa.

Hollannissa on ollut edellisen kerran ulkonaliikkumiskielto toisen maailmansodan aikana. Kiellon rikkomisesta voi saada 95 euron sakon. Maassa on todettu yli 900 000 koronavirustartuntaa.

Maassa nyt voimassa olevat koronarajoitukset ovat tiukimmat sitten koronakriisin alun. Baarit ja ravintolat suljettiin lokakuussa, koulut ja ei-elintärkeät kaupat ovat olleet kiinni joulukuusta lähtien.

Poliisi käytti vesitykkiä Amsterdamissa 24. tammikuuta 2021.

Poliisihevosia Amsterdamin kaduilla 24. tammikuuta 2021.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?