Ruotsin hallitus päätti kieltää maahantulon Norjasta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ruotsin hallitus päätti kieltää maahantulon Norjasta

Norjan tiukkojen koronarajoitusten pelättiin tuovan lisää liikennettä Ruotsiin.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven median edessä 8. tammikuuta 2021.­

24.1. 16:31

Ruotsin hallitus on ylimääräisessä kokouksessaan päättänyt kieltää maahantulon Norjasta, jossa koronaviruksen tarttuvampi brittimuunnos leviää Oslon seudulla. Kielto astuu voimaan puoliltaöin sunnuntaina ja on voimassa ainakin 14. helmikuuta asti.

Ulkoministeriö suosittelee myös, että ei-välttämättömiä matkoja Norjaan vältetään. Ruotsin kansalaisia ei voi estää palaamasta kotimaahansa, jos he ovat tulossa Norjasta. Sisäministeri Mikael Damberg sanoi uskovansa, että useimmat ovat tietoisia tilanteesta ja lykkäävät matkojaan naapurimaahan.

Kielto ei koske niitä Norjasta saapuvia, joiden työpaikat ovat Ruotsissa, jotka työskentelevät tavarankuljetuksessa tai joilla on painavia perhesyitä matkalleen. Dambergin mukaan päätökseen vaikutti se, että Norja päätti ottaa Oslon seudulla käyttöön uusia tiukkoja koronarajoituksia, joiden johdosta siellä on suljettu kaikki liikkeet paitsi apteekit ja ruokakaupat.

– Kun norjalaiset kaupat ja alkoholiliikkeet on suljettu, on vaara, että norjalaiset tulevat Ruotsiin ja lisäävät tungosta ja tartuntoja täällä, Damberg perusteli.

Ruotsissa on todettu 55 koronaviruksen brittimuunnoksesta johtuvaa tartuntaa. Testaaminen ei kuitenkaan ole kattavaa, joten todellisuudessa muunnos on saattanut levitä laajemmin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?