Washington Post: Kymmenillä kongressin poliisin työn­tekijöillä todettu korona­tartunta loppiaisen mellakan jälkeen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Washington Post: Kymmenillä kongressin poliisin työn­tekijöillä todettu korona­tartunta loppiaisen mellakan jälkeen

Tartuntamäärät ovat kasvussa myös kaupungissa olleen kansalliskaartin sotilaiden parissa.

Poliisit ja mellakoitsijat ottivat loppiaisena yhteen Yhdysvaltain kongressitalolla.­

24.1. 4:08

Yhdysvalloissa 38:lla kongressin poliisin työntekijällä on todettu koronatartunta loppiaisen mellakan jälkeisinä viikkoina, kertoo sanomalehti Washington Post. Tartuntamäärät ovat kasvussa myös kaupungissa olleen kansalliskaartin sotilaiden parissa.

Lehden saamissa tiedoissa ei eritelty sitä, kuinka moni tartunnan saaneista oli paikalla kongressirakennuksessa mellakan aikaan. Tapahtumien aikaan kongressin poliiseja oli paikalla noin 1 400 henkeä.

Kongressirakennukseen 6. tammikuuta tehdyssä hyökkäyksessä poliisit joutuivat väkivaltaisiin yhteenottoihin silloista presidenttiä Donald Trumpia kannattaneiden mellakoitsijoiden kanssa. Kongressirakennukseen tunkeutui viranomaisten mukaan noin 800 mellakoijaa.

– Hyökkäyksen aikana poliisit yrittivät pitää turvallista etäisyyttä, mutta kaikki olivat toistensa kimpussa. Sitten oli pippurisumutetta ja ihmiset yskivät, ja ruumiinnesteitä lenteli, kuvailee kongressin poliisijärjestöä edustava Gus Papathanasiou lehdelle tilannetta.

Washingtonin kansalliskaartin lähde kertoo lehdelle, että kaartin tiedossa on ainakin 170 uutta tartuntatapausta, ja määrän odotetaan kasvavan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?