Navalnyin vankilan edustalle kerääntyy ihmisiä Moskovassa – poliisi hakkaa pampuilla ja ajaa heitä pois - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Navalnyin vankilan edustalle kerääntyy ihmisiä Moskovassa – poliisi hakkaa pampuilla ja ajaa heitä pois

Moskovassa mielenosoittajat huutavat Aleksei Navalnyin vankilan edustalla: ”Ljoha, tule ulos!”

Mielenosoittajat pakeneva poliiseja Moskovassa Aleksei Navalnyin vankilan edustalla, jonne he tulivat vaatimaan Navalnyin vapauttamista.­

23.1. 19:55

Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin tukijoita on marssinut alkuillasta Matrosskaja tishinan vankilan edustalle Moskovassa.

Navalnyin tukitiimin mukaan ihmiset huutavat vankilan edustalla iskulausetta: ”Ljoha, tule ulos.” Ljoha on yksi Aleksei-nimen lempinimimuodoista venäjän kielessä.

(Ihmiset huutavat: ”Ljoha, tule ulos” ja ”Vapaus Navalnyille”.)

Tilanne vankilan edustalla on kireä. Mediazona-uutissivusto välitti paikalta videokuvaa, jossa ihmisiä hakataan pampuilla.

(Ihmisiä pahoinpidellään vankilan edustalla.)

Navalnyin tukitiimi ja Mediazona julkaisivat myös videoita, joilla näkyy, kuinka poliisit ajavat ihmisiä kauemmaksi vankilan edustalta. Navalnyin tiimin mukaan ihmisiä ajetaan kauemmaksi siksi, että viranomaiset ”pelkäävät, että Aleksei kuulee ihmisten tukihuudot.”

(Ihmisiä ajetaan pois vankilan edustalta.)

Uutistoimista Tassin ja RBK-sivuston mukaan muutamia ihmisiä on pidätetty vankilan edustalta, sillä viranomaisten mukaan mielenosoitus on luvaton ja laiton.

Savupommi palaa Matrosskaja tishinan vankilan edustalla Moskovassa.­

Navalnyi kärsii parhaillaan 30 vuorokauden vankeusrangaistusta, joka hänelle määrättiin heti hänen saavuttuaan Saksasta takaisin Venäjälle.

Venäjän virallisessa propagandassa Navalnyitä kutsutaan nykyisin ”Saksan meille lähettämäksi henkilöksi”. Näin Venäjän yrittää antaa mielikuvan, että kyseessä on länsimaisten tiedustelupalveluiden organisoima projekti Venäjää vastaan.

Venäjä kiistää yhä Navalnyin myrkytysyrityksen hermomyrkyllä, vaikka asiasta on sekä länsimaisten laboratorioiden todisteita että riippumattomien kansalaisjournalistien, tietotusvälineiden että Navalnyin itsensä hankkimia todisteita.

Päivitetty 23.1. klo 20.04: lisätty uusi video vankilan edustalta ihmisten pois ajamisesta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?