Navalnyin tukiprotestit alkaneet Venäjällä – Media: Poliisi hajottanut mielenosoituksia Kaukoidässä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Navalnyin tukiprotestit alkaneet Venäjällä – Media: Poliisi hajottanut mielenosoituksia Kaukoidässä

Protesteja on tänään tarkoitus järjestää myös muun muassa pääkaupunki Moskovassa.

Kyltissä luki ”Navalnyille”, kun ihmiset kokoontuivat Moskovan ulkopuolella sijaitsevan poliisilaitoksen luo maanantaina. Navalnyi pidätettiin maanantaina hänen saavuttuaan Venäjälle Saksasta. Pitkin Venäjää on tänään lauantaina odotettavissa oppositiojohtajan tukiprotesteja.­

23.1. 9:38

Vangitun oppositiojohtajan Aleksei Navalnyin tukimielenosoitukset ovat alkaneet Venäjällä. Protesteja on järjestetty muun muassa Siperiassa ja Vladivostokissa Venäjän Kaukoidässä, kertoo Moscow Times.

Uutistoimisto AFP:n mukaan protesteihin on osallistunut tuhansia ihmisiä.

Sosiaalisessa mediassa julkaistujen videoiden mukaan poliisi on hajottanut mielenosoituksia, lehti kertoo. Poliisi ilmoitti jo etukäteen, että luvatta järjestetyt julkiset tilaisuudet katsottaisiin uhkaksi yleistä järjestystä kohtaan.

Protesteja on tänään tarkoitus järjestää myös muun muassa pääkaupunki Moskovassa.

Navalnyi itse on kehottanut kansalaisia lähtemään kaduilla protestoimaan. Hänet otettiin kiinni viime sunnuntaina, kun hän palasi Venäjälle oltuaan sairaalahoidossa Saksassa myrkytysyrityksen jälkeen. Hänet tuomittiin pidettäväksi vangittuna 30 päivän ajan.

Navalnyin tukijoita otettu kiinni

Hänet otettiin kiinni viime sunnuntaina, kun hän palasi Venäjälle oltuaan sairaalahoidossa Saksassa myrkytysyrityksen jälkeen. Hänet tuomittiin pidettäväksi vangittuna 30 päivän ajan.

Myös useita Navalnyin tukijoita on otettu kiinni tällä viikolla niin pääkaupungissa kuin muuallakin maassa. Kiinni on otettu muun muassa hänen lehdistöedustajiaan.

Kiinnioton jälkeen useiden eri maiden, myös Suomen, päättäjät ovat vaatineet Navalnyin vapauttamista pikaisesti. Samoin ulkovallat ovat vaatineet Venäjältä murhayrityksen avointa ja perusteellista tutkintaa. Navalnyi on syyttänyt hyökkäyksestä Venäjän turvallisuuspalvelua ja presidentti Vladimir Putinia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?