Biden soitti ensimmäiset puhelunsa presidenttinä vieraan valtion johtajalle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Biden soitti ensimmäiset puhelunsa presidenttinä vieraan valtion johtajalle

Biden soitti niin Kanadan pääministerille kuin Meksikon presidentille.

Joe Biden on soittanut ensimmäiset puhelunsa presidenttinä Meksikon ja Kanadan johtajille.­

23.1. 9:25

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on soittanut kautensa ensimmäisen puhelun vieraan valtion johtajalle. Ensimmäiseksi keskustelukumppaniksi valikoitui pohjoisnaapuri Kanadan pääministeri Justin Trudeau.

Johtajien kerrotaan keskustelleen monista aiheista, kuten koronaviruksesta ja ympäristönsuojelusta.

Johtajat myös sopivat tapaavansa joko virtuaalisesti tai kasvotusten ensi kuussa, kertoo Trudeaun kanslia. Tulevan tapaamisen tarkoituksena on Kanadan mukaan edistää maiden välisen syvän ja kestävän ystävyyssuhteen uusimista.

Myös Meksikon presidentti Andrés Manuel López Obrador kertoi keskustelleensa Bidenin kanssa muun muassa maahanmuutosta ja koronaviruksesta.

Keskusteluissa myös Keystone

Kanadan ja Yhdysvaltain välisissä keskusteluissa oli esillä myös Bidenin päätös perua Keystone XL -öljyputken lupa, jota ympäristönsuojelijat ovat kiivaasti vastustaneet. Kanadalle Bidenin päätös ei ollut mieluisa, koska sille putki on ollut taloudellisesti tärkeä.

Noin 1 900 kilometrin mittaisen putken on ollut tarkoitus kuljettaa öljyä Kanadan jalostamoista Yhdysvaltoihin aina Meksikonlahden rannalle saakka. Ympäristönsuojelijat ja alkuperäiskansojen edustajat ovat vastustaneet putkea voimakkaasti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?