Senaatin demokraatti­johtaja: Trumpin virkasyyte toimitetaan senaattiin maanantaina - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Senaatin demokraatti­johtaja: Trumpin virkasyyte toimitetaan senaattiin maanantaina

Senaatin republikaanijohtajan on uutisoitu ehdottaneen, että oikeudenkäyntiä lykättäisiin helmikuuhun.

Donald Trumpia vastaan nostettiin virkasyyte vain viikkoa ennen kuin Trumpi virkakausi presidenttinä päättyi.­

22.1. 17:36

Yhdysvaltain senaatin enemmistöjohtaja, demokraattien Chuck Schumer sanoo, että entistä presidenttiä Donald Trumpia vastaan nostettu virkasyyte toimitetaan senaattiin ensi maanantaina, Reuters uutisoi. Schumerin mukaan senaatti aikoo toteuttaa laajan, reilun valtakunnanoikeuden.

Yhdysvaltojen edustajainhuone äänesti 13. tammikuuta virkasyytteen nostamisesta. Syytettä puolsi 232 edustajaa ja sitä vastusti 197 edustajaa. Republikaaneista 10 äänesti virkasyytteen puolesta. Koskaan aiemmin ei virkasyytettä ollut puoltanut yhtä moni vastakkaisesta puolueesta.

Amerikkalaismedia uutisoi torstaina ja perjantaina, että senaatin republikaanien johtaja Mitch McConnell olisi ehdottanut, että senaatti antaisi ex-presidentin asianajajille kaksi viikkoa aikaa valmistautua valtakunnanoikeutta varten. McConnellin on väitetty ehdottaneen, että oikeudenkäyntiä lykättäisiin helmikuulle.

Sekä republikaaneilla että demokraateilla on 50 senaattoria. Senaatin puhemies, varapresidentti Kamala Harris voi antaa äänensä siinä tapauksessa, että senaattorien äänet menevät tasan.

Trumpin tuomio vaatisi kuitenkin, että 17 republikaanisenaattoria puoltaisi sitä.

Trumpia vastaan käytiin valtakunnanoikeutta vuonna 2019. Tuolloin ainoastaan Utahin republikaanisenaattori Mitt Romney äänesti demokraattien kanssa tuomion puolesta yhdessä syytekohdassa. Trump vapautettiin syytteistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?