Lehti: Dan, 23, voitti suomalais­firman some­haasteen virtsaamalla housuihinsa – Norjan tulli takavarikoi palkinto­setelit

New York Post -lehti kertoo norjalaisopiskelijan ponnisteluista suomalaisfirman järjestämän 5 000 dollarin yleisökilpailun voittamiseksi.

Mies teki erilaisia tempauksia rahapalkkion toivossa.

22.1.2021 8:37

Mitä sinä olisit valmis tekemään julkisesti voittaaksesi 5 000 dollaria (4 130 euroa)?

Norjalainen Dan Holt, 23, oli ilmeisesti valmis menemään pisimmälle voittaakseen suomalaisen aurinkolasifirman Nopeet järjestämän yleisökilpailun, kertoo New York Post.

Yhtiön suunnittelemia laseja on viime vuosina nähty useiden kotimaisten ja kansainvälistenkin julkkisten somepostauksissa. Sen Instagramissa marraskuussa järjestämän kisan tavoitteena oli kuvata ja julkaista mahdollisimman ”järjetön” video.

Holtin video vastaa tehtävänantoa melko hyvin: haugesundilaisopiskelija pukeutui joulupukiksi, poltti bongia ostoskeskuksessa, oksensi, ja ajoi sen jälkeen polkupyörällä jääkylmään vuonoon. Video päättyy otokseen, jossa hän virtsaa ilmeisesti samaisessa ostoskeskuksessa housuihinsa.

Holt sai tietää tammikuun alussa voittaneensa kisan ja että yritys lähettää palkintorahat käteisenä postitse.

Lehden mukaan sekoilu kuitenkin sakeni entisestään. Holt sai kertomansa mukaan kutsun poliisikuulusteluun Norjan tullin takavarikoitua ”epäilyttävän” paketin.

Suomalaisfirma oli pakannut dollarit raamatun sisälle veistettyyn koloon, ja poliisi peräsi Holtilta selvitystä rahalähetyksestä.

Holt kertoo lehdelle vain haluavansa vaivalla ansaitsemansa rahat.

– En tehnyt mitään laitonta. Minä vain voitin kilpailun.

Kilpailun järjestänyt Nopeet kertoi Instagramissa pitävänsä viranomaisten toimintaa ”epäreiluna” ja valmistautuvansa haastamaan nämä oikeuteen.

New York Post ei tavoittanut Norjan poliisia tai tullia kommentoimaan asiaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?