Biden: Yhdysvalloissa voi olla jopa puoli miljoonaa covid-19-tautiin kuollutta ensi kuussa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Biden: Yhdysvalloissa voi olla jopa puoli miljoonaa covid-19-tautiin kuollutta ensi kuussa

Tuore presidentti esitteli koronastrategiaansa tiedotustilaisuudessa torstaina ja allekirjoitti asetuksia ja määräyksiä strategian toteuttamiseksi.

Presidentti Biden esitteli strategiaansa koronaepidemian hoitamiseksi torstaina.­

21.1. 22:15

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden esitteli torstaina tiedotustilaisuudessa strategiaansa koronavirusepidemian hoitamiseksi. Biden varoitti, ettei viruksen muodostama uhka ollut ohi.

– Valitettavasti uhriluku ylittää todennäköisesti 500 000 ensi kuussa.

Biden varoitti, että Yhdysvallat on edelleen ”pimeässä talvessa”.

– Se tulee kestämään vielä kuukausia ennen kuin (tilanne) paranee.

Biden totesi, että koronaviruspandemia vaati ”sota-ajan ponnistelut”. Hän huomautti, että tartuntatauti on vaatinut yhtä monen amerikkalaisen hengen kuin toinen maailmansota. Yhdysvaltojen veteraanien asioita hoitavan viraston mukaan toisessa maailmansodassa kuoli 405 000 sotilasta.

Presidentti esitteli aiemmin verkossa julkaistua suunnitelmaa. Strategiassa esiteltiin seitsemän tavoitetta: amerikkalaisten luottamuksen palauttaminen, turvallisen, tehokkaan ja kattavan rokotuskampanjan aloittaminen, tartuntojen vähentäminen esimerkiksi maskeilla, testaamisella ja hoidolla, elvytys, koulujen, yritysten ja matkustuksen jälleenavaaminen turvallisesti, riskiryhmien ja muuten haavoittuvaisessa asemassa olevien suojeleminen ja Yhdysvaltojen globaalin johtajuuden palauttaminen.

– Voimme selvitä tästä yhdessä, Biden sanoi.

Biden muun muassa linjasi, että jatkossa Yhdysvaltoihin matkustavien oli esitettävä koronavirustestin tulos ennen lentämistä, mutta myös oltava karanteenissa saapumisen jälkeen.

Biden allekirjoitti tiedotustilaisuuden päätteeksi useita presidentillisiä asetuksia ja määräyksiä liittyen strategian toteuttamiseen.

– Tämä presidentillinen asetus, jonka allekirjoitan, käsittelee jakeluketjun vahvistamista, Biden sanoi.

– Tämä seuraava pitää työntekijät turvassa, miten se tehdään. Tämä seuraava varmistaa oikeudenmukaisen vastauksen.

Presidentti allekirjoitti myös muun muassa koulujen turvallisuutta käsittelevän asetuksen ja asetuksen, joka määrittelee, miten koronavirusdataa on pidettävä yllä ja taltioitava.

Biden myös korosti, että tartuntatautiasiantuntijat puhuvat jatkossa suoraan kansalaisille ja hallinnon koronatoimet pohjautuvat tieteelle ja asiantuntijoiden näkemykselle.

Presidentti toivotti siunausta epidemiassa kuolleille ja heidän omaisilleen sekä koronapotilaita hoitaville terveydenhuollon työntekijöille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?