Koronapandemia murjonut Trumpin organisaatiota – näin paljon hotelli­tulot putosivat - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Koronapandemia murjonut Trumpin organisaatiota – näin paljon hotelli­tulot putosivat

Ongelmia voi tuoda myös se, että ex-presidentin yhteistyökumppanit ovat ottaneet etäisyyttä Trump-organisaatioon.

Trumpin perheyritys on monen muun yrityksen tavoin saanut koronapandemiassa kolhuja.­

21.1. 21:41

Koronaviruspandemia on moukaroinut myös Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin perustamaa perheyritystä, tuoreista talousluvuista käy ilmi. Bloombergin mukaan Washingtonissa ja Las Vegasissa Trumpin nimeä kantavien hotellien tulot putosivat yli puolella.

Washingtonissa Trumpin hotellin tulot olivat viime vuonna vain 15,1 miljoonaa dollaria, kun vuotta aiemmin vastaavaluku oli 40,5 miljoonaa. Las Vegasin hotellin tulot olivat puolestaan 9,2 miljoonaa dollaria, kun taas vuotta aiemmin tulot olivat olleet 23,3 miljoonaa dollaria.

Washingtonissa Trump International -hotellin tulot ovat romahtaneet.­

Trumpin golfklubin Doralin tulot putosivat myös 44 miljoonaan dollariin 77 miljoonasta dollarista.

Yksi valonlähde Trumpille oli Mar-a-Lagon yksityisklubi Floridassa. Yksityisklubin tulot olivat 24,2 miljoonaa dollaria, kun vuotta aiemmin vastaava luku oli 21,4 miljoonaa.

Donald Trump Ivanka-tyttärensä kanssa Doralin golfklubillaan vuonna 2014.­

Trumpin kokonaistulot putosivat 273–308 miljoonaa dollaria.

– Oli paikkoja, joissa hallituksen määräysten takia emme voineet toimia, Eric Trump, joka auttaa entisen presidentin liiketoiminnan johtamisessa, sanoi haastattelussa New York Timesille.

– Niissä paikoissa menetettiin sen takia sesonki.

Trump lähti Valkoisesta talosta suoraan Palm Beachilla, Floridassa, sijaitsevalle Mar-a-Lagon klubilleen.­

Trumpin talous koki kuitenkin kolauksen tammikuun alussa, kun useat yhteistyökumppanit ottivat etäisyyttä Trump-organisaatioon Capitolin valtauksen takia. Trump sai virkasyytteen kapinaan yllyttämisestä.

Trump muutti Mar-a-Lagoon presidenttikautensa päättyessä. Kuvassa hän puhuu armeijan edustajille Mar-a-Lagon asuntonsa olohuoneesta marraskuussa 2017.­

Trump-organisaatiolle ovat kääntäneet selkänsä muun muassa verkkokauppayhtiö Shopify, Yhdysvaltain golfammattilaisten yhdistys PGA, kiinteistönvälitysfirma Cushman & Wakefield ja pankit Deutsche Bank, Signature ja Professional.

– Uskon sen olevan hänelle valtava ongelma. Hän on myrkyttänyt tärkeän osan markkinoitaan. En tiedä, palautuuko mikään enää koskaan täysin ennalleen. Useimmat brändit yrittävät välttää kiistanalaisuutta. Ikään kuin hän oli ajanut yhtiöt pakolla katkaisemaan välit, CNN:n avustaja ja Trumpin elämäkerturi Michael D’Antonio arvioi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?