Univormuinen mies polvistui Beau Bidenin haudalle, kun Joe Biden piti ensimmäisen puheensa presidenttinä – tällainen on somessa levinneen kuvan tarina - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Univormuinen mies polvistui Beau Bidenin haudalle, kun Joe Biden piti ensimmäisen puheensa presidenttinä – tällainen on somessa levinneen kuvan tarina

Beau Biden oli presidentti Bidenin vanhin poika, joka kuoli syöpään vuonna 2015.

21.1. 17:57

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt vauhdilla koskettava kuva siniseen univormuun pukeutuneesta miehestä, joka polvistui presidentti Joe Bidenin pojan Beau Bidenin haudalle Greenvillessä, Delawaressa. Samaan aikaan presidentti Biden piti virkaanastujaispuhettaan Washington D.C.:ssä.

USA Todayn mukaan henkilö oli painanut päänsä puheen ajaksi ja ristinyt kätensä. Sää oli kolea ja tuulinen eikä St. Joseph on the Brandywine -kirkon hautausmaalla ollut ketään muita vierailijoita.

Kuvan ottanut toimittaja Patricia Talorico kirjoittaa Delaware News Journals -julkaisussa, että hänen ja Beau Bidenin tiet olivat aina silloin tällöin ristenneet, vaikka he eivät tunteneet toisiaan. Erityisesti yksi kohtaaminen jäi mieleen.

Beau ja Joe Biden demokraattien puoluekokouksessa vuonna 2008. Barack Obama nimettiin tuolloin demokraattien presidenttiehdokkaaksi ja Joe Biden hänen varapresidenttiehdokkaakseen. Kaksikko voitti vaalit ja palveli kaksi kautta.­

Talorico kertoo seuranneensa työtehtävän takia erästä poliitikkoa, jonka poliittinen vastustaja ei ilmeisesti pitänyt poliitikon saamasta huomiosta ja oli haukkunut Taloricoa. Toimittaja muistelee käyneensä epätoivoisesti läpi muistiinpanojaan wilmingtonilaisen koulun penkillä, kun hän kuuli lempeän äänen: ”Hei, kuinka voit? Oletko kunnossa?”

Talorico kertoo nostaneensa katseena ja nähneensä Beau Bidenin kasvot. Mies oli ojentanut kätensä ja esitteli itsensä. Kaksikko jutteli hetken aikaa, Talorico kertoo.

Beau Biden ei ollut tuolloin vielä julkisessa virassa.

– Hän oli vain kiltti. Se ei ollut suuri ele vaan pieni, mutta jotenkin, se muutti päiväni. En koskaan unohtanut tuota ystävällistä elettä, Talorico kirjoittaa.

Beau Biden oli presidentin vanhin poika. Hän toimi Delawaren oikeusministerinä ja kuului osavaltion kansalliskaartiin. Beau Biden kuoli vuonna 2015 syöpään 46-vuotiaana. Hänellä oli kaksi lasta.

Joe Biden on kertonut julkisuudessa poikansa menetyksen aiheuttamasta surusta.­

Presidentti Biden on usein puhunut poikansa kuoleman aiheuttamasta surusta.

Joe Biden puhui viimeistä kertaa Delawaressa ennen virkaanastujaisiaan juuri Beau-poikansa mukaan nimetyn kansalliskaartin päärakennuksen edessä.

Joe Biden liikuttui hyvästellessään Delawaren ennen kuin lähti virkaanastujaisiin Washington D.C.:ssä. Biden sanoi olevansa harmissaan siitä, ettei Beau-poika voinut olla paikan päällä.­

Taloricon kirjoittaa olleensa mukana Beau Bidenin hautajaisiin ja olleensa läsnä Beau Bidenin läheisille tarkoitetussa tilaisuudessa hautajaisten jälkeen.

Taloricon mukaan Beau Biden oli hänen ajatuksissaan, kun hänet lähetettiin kirjoittamaan mahdollisista juhlallisuuksista Joe Bidenin virkaanastujaispäivänä Delawaressa. Talorico päätti poiketa Beau Bidenin haudalla.

Nähdessään miehen, Talorico muisti Beau Bidenin ystävällisen eleen. Hän päätti, ettei häiritsisi haudalla kävijän hetkeä vaan ajoi pois.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?