Näin Trump vietti viimeiset tuntinsa Valkoisessa talossa – yksi perinne presidenttien välillä piti - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Näin Trump vietti viimeiset tuntinsa Valkoisessa talossa – yksi perinne presidenttien välillä piti

Donald ja Melania Trump astuivat ulos Valkoisesta talosta kello 15 jälkeen Suomen aikaa.

Se siitä. Donald ja Melania Trump astelivat viimeisen kerran presidenttipariskunta ulos Valkoisesta talosta keskiviikkona aamupäivällä.­

21.1. 14:41

Neljän Valkoisen talon vuoden jälkeen Donald Trump otti yhdensuuntaisen lennon presidentin Air Force One -koneella ja matkasi vaimonsa kanssa kotiinsa Mar-a-Lagoon Floridaan.

Sitä ennen Trump ehti vielä viettää aamupäivän Valkoisessa talossa. Näin hän muun muassa käytti virkakautensa viimeiset tunnit:

Pian puolenyön jälkeen Yhdysvaltain itärannikon aikaa keskiviikkona Trump julkisti listan 73:sta armahduspäätöksestään. Tämän lisäksi 70:n tuomitun rangaistusta kevennettiin.

Armahdettujen joukkoon kuuluvat muun muassa Trumpin entinen neuvonantaja Steve Bannon sekä räppärit Lil Wayne ja Kodak Black.

Listan julkistamisen jälkeen Trump armahti vielä talousrikoksista tuomitun Albert Pirron. Pirro on presidentin tarkoin seuraaman Fox News -kanavan juontaja Janine Pirron ex-mies, joka tuomittiin verokierrosta ja petoksesta vuonna 2000.

Vaikka Trump ei osallistunut seuraajansa Joe Bidenin virkaanastujaisiin, kirjoitti hän Bidenille kirjeen, jonka jätti Valkoiseen taloon.

Trump ja Biden eivät olleet koko vallanvaihdon aikana missään vaiheessa yhteydessä toisiinsa, koska Trump kiisti tappionsa. Trump ei kuitenkaan rikkonut perinnettä viestistä seuraajalleen.

Bideniltä kysyttiin tarkempia tietoja kirjeen sisällöstä, kun hän allekirjoitti ensimmäisiä asetuksiaan virkahuoneessaan illalla paikallista aikaa.

– Presidentti kirjoitti erittäin ystävällisen kirjeen, Biden vastasi.

Kello 8 aamulla Trump vaimoineen astelivat viimeisen kerran ulos Valkoisesta talosta

Valkoisesta talosta poistuessaan Trump sanoi sen olleen paras koti maailmassa.

– Meillä oli mahtavat neljä vuotta ja saimme paljon aikaiseksi. Rakastamme amerikkalaisia ja tämä on ollut hyvin erityistä, Trump lausui.

Viimeisen nyrkkitervehdyksen ja huiskutuksen jälkeen Donald Trump nousi pihamaalla odottaneen Marine One -helikopterin kyytiin.

Se lennätti Trumpit Andrewsin lentotukikohtaan, jossa he jäähyväisseremonian ja Trumpin puheen jälkeen nousivat Air Force Oneen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?