Kuva lapasissa ja arkisissa vaatteissa kyhjöttäneestä Bernie Sandersista herätti huomiota Bidenin virkaan­astujaisissa – lapasten taustalla suloinen tarina

Sanders itse otti myöhemmin keskiviikkona kantaa vaatteistaan nousseeseen somekohuun.

21.1.2021 2:18

Demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoitelleen Bernie Sandersin pukeutuminen Joe Bidenin virkaanastujaisissa on herättänyt ihmetystä ja hilpeyttä sosiaalisessa mediassa.

Sanders kyhjötti ruskeisiin, kirjailtuihin lapasiin ja arkivaatteisiin sonnustautuneena Washingtonissa pidetyissä virkaanastujaisissa.

Tämän näköisenä Bernie Sanders kyhjötti Joe Bidenin virkaanastujaisissa.

Sanders kamppaili Bidenin kanssa demokraattipuolueen presidenttiehdokkuudesta, ja Twitterissä arveltiinkin pian, että Sanders olisi ollut pahalla tuulella katsellessaan kilpakumppaninsa pääsemistä presidentiksi.

Sandersista muun muassa muokattiin kuvakollaasi, jossa hän istuu erinäisissä pakoissa: metrossa, paitakauppiaana, lasketteluhississä ja kuussa.

Twitterissä myös samaistuttiin Sandersin istuma-asentoon.

– Kun saavut elokuviin liian aikaisin ja unohdat ottaa kirjan mukaan, yksi luonnehti Twitterissä.

– Minun edeltävät 12 kuukauttani yhdessä kuvassa, toinen mietti.

Twitter-käyttäjät miettivät myös Sandersin pukeutumisen näyttävän siltä kuin virkaanastujaiset olisivat hänen päivän ohjelmassaan, mutta eivät mitenkään merkittävässä osassa.

Etenkin Sandersin lapaset kiinnittivät monen huomion, ja niitä pilkattiinkin netissä aluksi. BBC kirjoittaa, että pian kuitenkin selvisi, että niiden takana on suloinen tarina. Ne ovat tiettävästi Sandersin kotiosavaltiossa Vermontissa asuvan opettajan tekemät lapaset, jotka on valmistettu kierrätetyistä villapaidoista ja muovipulloista.

Lapasten tekijä, opettaja Jen Ellis oli ollut yllättynyt nähtyään ne Sandersin käsissä jo tämän kampanjan aikana viime vuonna.

Sandersin lapasia sekä kehuttiin söpöiksi että pilkattiin rumiksi.

Sandersin päällä olleella takilla on niin ikään Vermont-kytkös. Vermontissa perustettu lumilautayhtiö Burton on tehnyt rajatun erän takkeja, joiden selkäosaa koristaa Bernie Sandersin naama. Sanders piti takeista niin paljon, että hän sai sellaisen omakseen jouluna – tosin ilman omien kasvojensa kuvaa.

Myöhemmin keskiviikkona, kun Sandersin pukeutumisesta oli jo keskusteltu hyvä tovi, mies itse otti kantaa keskusteluun.

– Vermontissa emme ole niin kovin kiinnostuneita hienosta muodista. Me haluamme pysyä lämpiminä. Niin minä tein tänään, hän totesi CBS Newsille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?