Joe Bidenilta kysyttiin Valkoisen talon edessä, mikä on hänen viestinsä maailmalle – vastasi yhdellä sanalla - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Joe Bidenilta kysyttiin Valkoisen talon edessä, mikä on hänen viestinsä maailmalle – vastasi yhdellä sanalla

Biden korosti virkaanastujais­puhessaan kansakunnan yhtenäisyyttä ja haluaan taistella sen puolesta. Yhtenäisyys nousi esille myös hänen asettuessaan taloksi uuteen kotiinsa Valkoiseen taloon.

21.1. 0:20

Yhdysvaltain 46. presidentti Joe Biden vannoi virkavalansa keskiviikkona Washingtonissa.

Virkaanastujaisseremonian jälkeen presidentti Biden sekä entiset presidentit Barack Obama, George W. Bush ja Bill Clinton puolisoineen vierailivat Arlingtonin hautausmaalla Washingtonin ulkopuolella.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden saapui Valkoiseen taloon puolisonsa Jill Bidenin kanssa.­

Seppeleenlaskuseremoniasta Joe ja Jill Bidenin matka jatkui Valkoiseen taloon, joka on heidän kotinsa ainakin seuraavat neljä vuotta. Bidenit saapuivat uuteen kotiinsa iltapäivällä noin kello 15.50 Yhdysvaltain itärannikon aikaa.

Valkoisen talon edustalla presidentti Bidenilta kysyttiin, mikä hänen viestinsä maailmalle on. Biden ei turhia kierrellyt ja kaarrellut, vaan vastasi kysymykseen ytimekkäästi yhdellä sanalla.

– Yhtenäisyys.

Biden korosti kansan yhtenäisyyttä ja haluaan taistella sen puolesta myös aikaisemmin virkaanastujaisissa pitämässään puheessa.

Kello 15.52 Bidenit astuivat ensimmäistä kertaa Valkoisen talon ovista sisään presidenttiparina.

Joe ja Jill Biden halasivat toisiaan Valkoisen talon edessä.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?