Kim Wallin puheet saivat Peter Madsenin suunniltaan – sukellusvenemurhaajan järkyttävät paljastukset tv:ssä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kim Wallin puheet saivat Peter Madsenin suunniltaan – sukellusvenemurhaajan järkyttävät paljastukset tv:ssä

Sukellusvenemurhaaja: Salaiset puhelinkeskustelut -sarja pohjautuu Peter Madsenin ja rikosjournalisti Kristian Linnemanin keskusteluihin.

Peter Madsen sukellusveneessään.­

21.1. 8:55

Viime vuosien kuohuttavimpiin rikostapauksiin kuuluvaa Tanskan sukellusvenemurhaa on seurattu mediassa kiihkeästi – ja seurataan edelleen.

Elokuussa 2017 tunnettu tanskalaiskeksijä Peter Madsen murhasi ja paloitteli ruotsalaistoimittaja Kim Wallin, joka oli saapunut haastattelemaan Madsenia tämän rakentamaan sukellusveneeseen.

Vaikka Madsenin syyllisyys oli melko selvä alusta lähtien, monta kysymystä jäi avoimeksi. Viisiosaisessa tanskalaisdokumentissa Sukellusvenemurhaaja: Salaiset puhelinkeskustelut (2020) saadaan vastauksia Madsenilta itseltään. Rikosjournalisti Kristian Linneman puhui Madsenin kanssa useita tunteja puhelimessa. Madsen kertoi karmeita yksityiskohtia illasta sukellusveneessä.

Kiinnostavin kysymys on se, miksi Madsen teki, mitä teki. Siihen ei saatu vastausta edes oikeudenkäynnin aikana. Myös dokumentissa Madsen tekee kaikkensa peittääkseen todelliset motiivinsa.

– Hänellä (Wall) oli kyky nähdä keskeiset ongelmani. Hän päätti käsitellä niitä. Siinä hän osui miinaan. Ja miina räjähti, Madsen kiertelee.

Peter Madsen murhasi Kim Wallin elokuussa 2017.­

Tutkimuksissa on kuitenkin selvinnyt, että motiivi liittyi Madsenin väkivaltaisiin seksifantasioihin. Madsen oli sitonut Wallin kiinni ja pistellyt tätä teroitetulla ruuvimeisselillä muun muassa sukuelimiin ennen lopullista surmaamista ja ruumiin paloittelua.

Lopulta Madsen kertoo puhelinkeskustelussaan Linnemanille myös sen, kuinka leikkasi Wallin pään irti tämän pyörryttyä. Tätä nauhaa katsoja ei saa kuulla, vaan tieto kerrotaan asiantuntijoiden suulla. Järkyttävää se on siitä huolimatta.

Sukellusvenemurhaaja: Salaiset puhelinkeskustelut torstaina TV5 klo 21.30

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?