Biden pyyhki kyyneleitä puhuessaan tukijoilleen ennen Washingtoniin lähtöä – ”Hän on se, joka meidän pitäisi esitellä presidenttinä” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Biden pyyhki kyyneleitä puhuessaan tukijoilleen ennen Washingtoniin lähtöä – ”Hän on se, joka meidän pitäisi esitellä presidenttinä”

Tunteet olivat pinnassa erityisesti, kun Yhdysvaltain tuleva presidentti Joe Biden puhui vuonna 2015 kuolleesta esikoispojastaan.

19.1. 22:47

Huomenna keskiviikkona Yhdysvaltain presidentin virkavalan vannova Joe Biden liikuttui tiistaina kyyneliin asti puhuessaan tukijoilleen kotiosavaltiossaan Delawaressa. Biden piti puheensa läksiäisjuhlassaan ennen Washingtoniin siirtymistä.

  • Bidenin puhe on nähtävissä yllä olevalla videolla.

Yhdysvaltain tuleva presidentti Joe Biden pyyhki kyyneleitä puhuessaan tukijoilleen kotiosavaltiossaan Delawaressa tiistaina.­

Biden kertoi kuulijoilleen pitävänsä hyvin suurena kunniana sitä, että hän saa olla heidän seuraava presidenttinsä.

– Anteeksi tunteikkuuteni, mutta kuollessani Delaware tulee olemaan kirjoitettuna sydämeen. Kaikkien Bidenien sydämiin. Me rakastamme teitä kaikkia, Biden sanoi silmin nähden liikuttuneena.

Biden kiitti tukijoukkojaan siitä, että ne ovat seisoneet hänen ja hänen perheensä rinnalla niin hyvinä kuin pahoinakin hetkinä. Hän sanoi olevansa ylpeä saadessaan olla ”Delawaren poika”.

Paikalla tilaisuudessa oli myös Yhdysvaltain ensimmäisen naisen saappaisiin keskiviikkona astuva Jill Biden.­

– Ja vielä ylpeämpi olen, kun saan seistä tässä ja tehdä tämän majuri Beau Bidenille, tuleva presidentti sanoi viitaten vuonna 2015 aivosyöpään menehtyneeseen esikoispoikaansa.

– Hyvät naiset ja herrat, olen pahoillani ainoastaan siitä, että hän ei ole täällä. Koska hän on se, joka meidän pitäisi esitellä presidenttinä, Biden sanoi ennen puheensa loppusanoihin siirtymistä.

Bidenin mukaan hänen esikoispoikansa pitäisi olla nousemassa presidentiksi hänen itsensä sijaan.­

Puheessaan Biden muistutti myös vaalien historiallisesta tuloksesta, jonka myötä Kamala Harris nousee keskiviikkona varapresidentiksi maan historian ensimmäisenä naisena ja vielä mustana naisena. Biden huomautti tämän tapahtuvan 12 vuotta sen jälkeen, kun hän itse vannoi varapresidentin virkavalan maan ensimmäisen mustan presidentin Barack Obaman aisaparina.

– Älkää tulko sanomaan minulle, etteivät asiat voi muuttua. Ne voivat, ja ne muuttuvat. Se on Amerikka. Ja se on Delaware, Biden sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?