Vladimir Putin esiintyy taas ilman paitaa – kastautui jäisen ristin edessä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vladimir Putin esiintyy taas ilman paitaa – kastautui jäisen ristin edessä

Vladimir Putin osallistui venäläiseen loppiaisperinteeseen pulahtamalla kylmään veteen.

19.1. 22:14

Venäjän ortodoksikirkon perinteisiin kuuluu kastautua kylmässä vedessä loppiaisena, jolloin vietetään Jeesuksen kasteen juhlaa. Kylpy hyytävässä vedessä symboloi kastetta ja synneistä puhdistautumista. Venäjällä loppiaista juhlistetaan 19. tammikuuta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin osallistui tänäkin vuonna perinteeseen pulahtamalla avantoon. Tämän jutun yhteydessä olevalta videolta näkyy, kuinka Putin tekee ristinmerkkejä ja sukeltaa muutaman kerran kylmässä vedessä. Avannon eteen on rakennettu suuri jäinen risti.

Tänä vuonna Putinin pulahtamispaikkaa ei kerrottu julkisuuteen. Aiemmin Putin on suorittanut loppiaisperinteen esimerkiksi miesluostarissa, mutta tällä kertaa tiedotteessa vain sanottiin kastautumisen tapahtuneen Moskovan alueella.

Aiempina vuosina Putinin ympärillä on ollut pulahtamishetkellä esimerkiksi ortodoksipappeja, mutta tällä kertaa kuvissa ja videolla ei näy muita ihmisiä.

Venäjällä ja Putinin ympärillä on kuohunut viime päivinä, kun oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi palasi maahan ja otettiin kiinni heti lentokentällä.

Vladimir Putin astelemassa kohti avantoa.­

Avannon eteen oli rakennettu suuri jäinen risti.­

    Osion tuoreimmat

    Luitko jo nämä?