Trump poisti viime töikseen matkustusrajoituksia – Bidenin puolelta täystyrmäys - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trump poisti viime töikseen matkustusrajoituksia – Bidenin puolelta täystyrmäys

Suomesta ei ole voinut matkustaa suoraan Yhdysvaltoihin sitten maaliskuun.

Donald Trumpilla on vielä hetki aikaa tehdä päätöksiä presidenttinä.­

19.1. 2:04 | Päivitetty 19.1. 2:59

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kumosi maanantaina koronaviruksen takia asetetut maahantulokiellot, jotka koskevat Schengen-maita, Britanniaa ja Brasiliaa.

Valkoinen talo vahvisti, että rajoitukset poistuvat 26. tammikuuta. Samana päivänä astuu lähes kaikkia maahantulijoita koskeva määräys tuoreesta negatiivisesta koronavirustestistä.

Reuters kertoi jo marraskuussa, että Trumpin hallinto pohti rajoitusten poistamista. Ne asetettiin viime vuoden maaliskuussa pandemian takia.

Rajoitukset estävät lähes kaikkia ulkomaalaisia matkustamasta Yhdysvaltoihin, mikäli he ovat oleskelleet edeltävän 14 vuorokauden Brasiliassa, Britanniassa tai 26 Schengen-maassa.

Trumpin virkakausi päättyy keskiviikkona. Uuden presidentin Joe Bidenin lehdistösihteeri Jen Psaki sanoi Twitterissä, että Bidenin hallinto ei aio matkustusrajoituksia poistaa.

– Pandemian vahvistuessa ja uusien, tarttuvampien muunnosten noustessa esiin ympäri maailmaa, nyt ei ole oikea aika poistaa kansainvälisen matkustamisen rajoitteita, Psaki lausui.

– Lääkintätiimimme suosituksesta hallintomme ei aio kumota näitä rajoituksia 26.1. Itse asiassa me aiomme vahvistaa terveydellisiä toimenpiteitä kansainvälisen matkustuksen ympärillä vähentääksemme edelleen covid-19:n leviämistä.

Päivitetty klo 2.59: Bidenin hallinnon reaktio.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?