Nord Stream 2 -kaasuputken rakennus­töiden viimeistelyyn osallistuva venäläis­alus menossa Yhdys­valtain pakote­listalle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Nord Stream 2 -kaasuputken rakennus­töiden viimeistelyyn osallistuva venäläis­alus menossa Yhdys­valtain pakote­listalle

Handelsblatt-lehden mukaan Yhdysvallat tekee asiasta virallisen päätöksen huomenna.

Nord Stream 2 -kaasuputken rakennustöihin osallistuva venäläisalus on joutumassa Yhdysvaltain pakotelistalle.­

18.1. 23:29

Venäläisalus, jonka on määrä osallistua Nord Stream 2 -kaasuputken loppuvaiheen rakennustöihin, tullaan panemaan Yhdysvaltain talouspakotteiden alaiseksi, vahvistavat saksalaisviranomaiset.

Handelsblatt-lehden mukaan Yhdysvallat tekee asiasta virallisen päätöksen huomenna.

Lähes valmiiksi rakennettu Venäjältä Saksaan kulkeva Nord Stream 2 -putki joutui Yhdysvaltojen talouspakotteiden kohteeksi jo vuonna 2019. Pakotteiden seurauksena rakennustyöt keskeytettiin, mutta ne on aloitettu uudelleen.

Yksi putken rahoittajista on saksalainen energiayhtiö Uniper, jossa Fortumilla on enemmistöosuus.

Yhdysvallat on vastustanut projektia, koska sen mukaan se hyödyntäisi Venäjän presidentti Vladimir Puti nin hallintoa ja lisäisi Venäjän vaikutusvaltaa Euroopassa.

Kaasuputken rakennustöiden keskeyttäminen tai lopettaminen kokonaan nousi keskusteluun myös Saksassa Venäjän oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin myrkytyksen jälkeen. Asia ei kuitenkaan edennyt.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?