CNN: Poliisi tutkii vihjettä, jonka mukaan Nancy Pelosin tieto­kone vietiin kongressista myytäväksi Venäjän tiedustelulle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

CNN: Poliisi tutkii vihjettä, jonka mukaan Nancy Pelosin tieto­kone vietiin kongressista myytäväksi Venäjän tiedustelulle

Puhemies Nancy Pelosin toimistosta ei toistaiseksi ole tullut tietoa varastetusta läppäristä.

18.1. 20:43

Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI tutkii saamaansa vihjettä, jonka mukaan Yhdysvaltain kongressiin loppiaisena tunkeutunut nainen on mahdollisesti varastanut kannettavan tietokoneen edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin toimistosta myydäkseen sen Venäjän turvallisuusviranomaisille, kertoi uutiskanava CNN.

Toistaiseksi FBI ei ole saanut ilmoitusta varastetusta läppäristä, mutta "asiaa tutkitaan edelleen".

Vihjeen poliisille antoi henkilö, jolla oli ollut suhde naiseen. Hän oli omien sanojensa mukaan nähnyt kongressissa kuvatun videon, jossa nainen varastaa tietokoneen.

Vinkin antajan mukaa naisen tarkoituksena oli lähettää kone ystävälleen Venäjälle, missä se olisi myyty Venäjän ulkomaantiedustelusta vastaavalle SVR:lle. Tämä ei kuitenkaan jostain syystä onnistunut, joten kone on edelleen naisen hallussa tai hän on hävittänyt sen.

Nainen on pakosalla, eikä häntä ole toistaiseksi tavoitettu.

Kongressi suljettiin savun takia

Mellakoiden säikäyttämät vianomaiset sulkivat maanantaina kongressirakennuksen turvallisuusuhan takia. Kenenkään ei sallittu mennä sisään rakennukseen tai poistua sieltä, kertoivat muun muassa BBC ja CBS News.

Rakennuksen sulkemisen syynä oli savu, jonka aiheutti jonkin matkan päässä kongressirakennuksesta syttynyt tulipalo. Kongressin sulkemisen lisäksi virkaanastujaisten harjoittelu keskeytettiin ja paikalla olleita toimittajia kehotettiin siirtymään kauemmaksi.

Poliisin mukaan sisällä olijoita kehotettiin puolestaan etsiytymään suojaan.

Pelastuslaitoksen mukaan tulipalo saatiin sammumaan, eikä se aiheuttanut vaaraa suurelle yleisölle. Kongressin sulkemisen lisäksi virkaanastujaisten harjoittelu keskeytettiin, ja paikalla olleita toimittajia kehotettiin siirtymään kauemmaksi.

Poliisin mukaan sisällä olijoita kehotettiin puolestaan etsiytymään suojaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?