Venäjän ulkoministeri Lavrov otti kantaa oppositio­johtaja Navalnyin pidätykseen – kritisoi länsimaiden reaktioita - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäjän ulkoministeri Lavrov otti kantaa oppositio­johtaja Navalnyin pidätykseen – kritisoi länsimaiden reaktioita

Venäjällä ei ole hätkähdetty lukuisten maiden vetoomuksista vapauttaa sunnuntaina kiinni otettu oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi.

18.1. 11:28

Aleksei Navalnyi otettiin sunnuntaina kiinni Moskovassa, kun hän palasi Venäjälle Saksasta, jossa hän oli hoidettavana myrkytyksen vuoksi. Venäjän mukaan Navalnyi otettiin kiinni lentokentällä epäiltynä muun muassa aiemmin saamansa tuomion ehtojen rikkomisesta.

Useat ulkomaat ovat voimaaksi vaatineet Navalnyin vapautusta. Maanantaina pääministeri Sanna Marin (sd) vaati Navalnyin välitöntä vapauttamista. Marin kirjoitti Twitterissä, että myös muut Navalnyin paluun yhteydessä kiinni otetut on päästettävä vapaaksi.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov totesi maanantaina, että lännen reaktiot Navalnyin pidätykseen ovat vain näiden maiden yrityksiä peitellä omia sisäisiä ongelmia kansalaisiltaan.

Myöhään sunnuntaina Venäjän ulkoministeriö julkaisi lausunnon, jossa puolusteltiin Navalnyin kiinniottoa. Ulkoministeriön mukaan Navalnyi on rikkonut ehdonalaisensa ehtoja useasti.

Ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova myös totesi, että ”ulkomaalaisten julkisten hahmojen” tulisi kunnioittaa kansainvälistä oikeutta ja olla puuttumatta itsenäisten valtioiden sisäisiin oikeusasioihin. Tällä hän viittasi monien länsimaiden vaatimuksiin vapauttaa Navalnyi.

– Keskittykää omiin ongelmiinne, Zaharova sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?