Täällä Aleksei Navalnyia pidetään – laki­miehet: Oppositio­johtajan tilasta ei ole tietoa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Täällä Aleksei Navalnyia pidetään – laki­miehet: Oppositio­johtajan tilasta ei ole tietoa

Lakimiehet sanovat, etteivät he ole päässeet tapaamaan Navalnyia.

Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyia pidetään tällä poliisiasemalla Himkissä, joka sijaitsee Moskovan ulkopuolella.­

18.1. 9:47

Maailmalle on levinnyt kuvia paikasta, jossa pidätettyä venäläistä oppositiojohtajaa Aleksei Navalnyia pidetään.

Uutistoimisto Reutersin välittämissä kuvissa näkyy karun oloinen poliisiasema, joka sijaitsee Moskovan ulkopuolella Himkissä. Poliisiaseman ulkopuolella seisoo useita poliiseja.

Navalnyin lakimiehet kertoivat maanantaina, etteivät he ole päässeet tapaamaan oppositiojohtajaa ja tämän tilasta ei ole tietoa.

Navalnyi otettiin kiinni sunnuntaina, kun hän palasi Saksasta kotimaahansa.

Useat maat ovat kommentoineet Navalnyin tapausta. Esimerkiksi Suomen pääministeri Sanna Marin (sd) kirjoitti maanantaiaamuna Twitterissä, että Navalnyi on vapautettava välittömästi.

– Oppositiopoliitikko Navalnyi on vapautettava viivytyksittä. Myös muut hänen saapumisensa yhteydessä pidätetyt olisi päästettävä vapaaksi. Venäjän pitäisi tutkia Navalnyin myrkytys sekä suojella opposition oikeuksia, mikä kuuluu mihin tahansa demokratiaan, Marin sanoi.

Venäjän vankiloista vastaava viranomainen FSIN oli ennalta ilmoittanut pidättävänsä Navalnyin, kun hän saapuu Venäjälle.

FSIN katsoo, että ehdonalaista vankeusrangaistusta kärsinyt Navalnyi laiminlöi ilmoittautumisen venäläisviranomaisille joulukuussa, kun hän oli viranomaisten mukaan jo kyllin toipunut myrkytyksestään. Navalnyin ehdonalainen rangaistus päättyi vuodenvaihteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?