Yhdysvalloissa on määrä teloittaa viimeinen Trumpin kauden kuolemaan­tuomittu - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yhdysvalloissa on määrä teloittaa viimeinen Trumpin kauden kuolemaan­tuomittu

Yhdysvalloissa on määrä teloittaa perjantai-iltana paikallista aikaa 13. ja samalla viimeinen kuolemaantuomittu Trumpin virkakauden aikana.

Dustin Higgs on määrä teloittaa Terre Hauten vankilassa Indianassa.­

16.1. 6:21 | Päivitetty 16.1. 7:01

48-vuotias Dustin Higgs on määrä teloittaa perjantai-iltana paikallista aikaa Terre Hautessa, Indianassa. Uutistoimisto Reutersin mukaan korkein oikeus on antanut luvan panna kuolemantuomio täytäntöön.

Higgs on tuomittu kuolemaan kolmen naisen kidnappaamisesta ja tappamisesta Washingtonin lähistöllä vuonna 1996. Higgs ei surmannut uhreja, mutta tekijä Willis Haynes toimi Higgsin ohjeistamana. Haynes sanoi oikeudessa, ettei Higgs uhkaillut tai pakottanut häntä uhrien ampumiseen.

Higgs on saanut koronatartunnan, minkä vuoksi hänen kuolemantuomionsa toimeenpanoa on lykätty useilla viikoilla. Lykkäyksen syynä on se, että myrkkyruiskeiden on pelätty aiheuttavan kärsimystä koronapotilaille, joiden keuhkot ovat vahingoittuneet koronatartunnan seurauksena.

Yhdysvalloissa on 130 vuoden ajan ollut käytäntö, että presidentin vallanvaihdon viikkoina ei teloituksia toteuteta, vaan niistä päättäminen jää uuden presidentin harteille.

Mikäli teloitus toteutetaan, jää Donald Trump historiaan eniten kuolemantuomioita toimeenpanneensa presidenttinä yli sataan vuoteen.

Tuleva presidentti Joe Biden vastustaa kuolemanrangaistusta ja on luvannut toimia liittovaltion toimeenpanemien kuolemantuomioiden lopettamiseksi.

Kuolemanrangaistus on käytössä 28 Yhdysvaltojen osavaltiossa. Osavaltioiden lisäksi liittovaltio tai asevoimat voivat tuomita ihmisiä kuolemaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?