Politico: Bidenin virkaanastujaisten harjoituksia siirrettiin – syynä turvallisuusuhka - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Politico: Bidenin virkaanastujaisten harjoituksia siirrettiin – syynä turvallisuusuhka

Myös Bidenin suunnittelemasta junamatkasta on luovuttu.

Joe Bidenin virkaanastujaisia turvaa yli 20000 kansalliskaartin sotilasta.­

15.1. 13:22

Yhdysvaltain seuraavan presidentin Joe Bidenin virkaanastujaisten harjoituksia päätettiin siirtää turvallisuusuhan vuoksi. Asiasta kertoo Politico-lehti.

Lehden mukaan harjoitukset oli määrä pitää sunnuntaina, mutta ne siirrettiin maanantaille.

Myös maanantaille suunniteltu Bidenin junamatka kotikaupungistaan Wilmingtonista Washingtoniin peruttiin turvallisuussyistä.

Puolentoista tunnin pituinen matka on Bidenille merkittävä, koska poliittisen uransa alussa hän taittoi sen päivittäin päästäkseen illaksi kotiin poikiensa Beaun ja Hunterin luo. Tämän takia Biden tunnettiin lisänimellä Amtrak-Joe raideyhtiö Amtrakin mukaan.

Turvatoimet Bidenin keskiviikkoisissa virkaanastujaisissa ovat mittavat.

Niitä turvaamaan lähetetään 15 000 kansalliskaartin sotilasta Washingtonissa jo olevien runsaan 6 000 kansalliskaartin sotilaan lisäksi.

Liittovaltion poliisi FBI on varoittanut, että aseistetut mielenosoittajat aikovat osallistua protesteihin kaikissa Yhdysvaltain 50:n osavaltion pääkaupungeissa.

Tunnistamaton aseistettu ryhmittymä on ilmoittanut aikeistaan mennä Washingtoniin 16. tammikuuta ja vastustaa presidentti Donald Trumpin lähtöä Valkoisesta talosta.

Viime viikolla viisi ihmistä kuoli, kun Trumpin kannattajat valtasivat kongressitalon Washingtonin Capitol-kukkulalla.

Presidentin virkaanastujaiset ovat Yhdysvalloissa yleensä suuri spektaakkeli, joka tuo Washingtoniin satoja tuhansia ihmisiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?