Vuosia laatikon pohjalla lojunut Tintti-piirros huudettiin hurjaan hintaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vuosia laatikon pohjalla lojunut Tintti-piirros huudettiin hurjaan hintaan

Tintti-sarjakuvan unohtuneesta kansikuvasta maksettiin huutokaupassa yli 3 miljoonaa euroa.

Maalauksessa Tintti ja uskollinen koiransa Milou katsovat punaista lohikäärmettä.­

14.1. 22:31

Belgialaisen Georges Remin Tintti-sarjakuvan alkuperäispiirrokset ovat jo vuosia olleet hinnaltaan arvostetuimpia sarjakuvataiteen teoksia. Torstaina huutokaupassa Pariisissa tehtiin uusi Tintti-ennätys, kun sarjakuva-albumin hylätystä kansipiirroksesta maksettiin hurjat 3,175 miljoonaa euroa. Ostaja oli nimetön yksityiskeräilijä.

Summa ylitti reilusti hinta-arvion, joka oli 2,8 miljoonaa.

Suurin aiemmin maksettu summa Tintistä oli vuodelta 2014, kun kaksisivuinen sarjakuvaoriginaali myytiin 2,65 miljoonalla eurolla. Vuonna 2016 maksettiin 1,55 miljoonaa euroa yhdestä sivusta Tintti kuun kamaralla -albumista. Se on toistaiseksi suurin yksittäisestä sarjakuvasivusta maksettu summa.

Taiteilijanimellä Herge piirtänyt Remi teki Tinttejä kuolemaansa saakka 1983.

Nyt myydyn guassimaalauksen oli tarkoitus olla 1936 ilmestyneen Sininen Lootus - albumin kansikuva. Maalauksessa Tintti ja uskollinen koiransa Milou katsovat punaista lohikäärmettä.

Hergen kustantaja piti kannen painattamista liian kalliina, joten Herge teki yksinkertaistetumman version. Kansikuvaan päätyi musta lohikäärme.

Ensimmäisen hän lahjoitti kustantajalleen Jean-Louis Castermanille. Tämä piti kasaan taiteltua maalausta pöytälaatikossa kuolemaansa saakka kieltäytyen myymästä sitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?