Kuvat: Näin Capitolin turvatoimia on tiukennettu – rakennus aidattu, tuhansia kansalliskaartin jäseniä vartioimassa... - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kuvat: Näin Capitolin turvatoimia on tiukennettu – rakennus aidattu, tuhansia kansalliskaartin jäseniä vartioimassa...

Turvatoimia kiristetään ennen ensi viikolla tapahtuvaa vallanvaihtoa.

13.1. 19:09

Yhdysvalloissa valmistaudutaan ensi viikolla tapahtuvaan vallanvaihtoon tiukentamalla turvatoimia. Keskiviikosta alkaen salainen palvelu on ottanut johdon turvallisuusvalmisteluista kongressin rakennuskompleksissa ja muissa liittovaltion rakennuksissa, Washington Post uutisoi.

Washington D.C.:n virkaa tekevä poliisipäällikkö arvioi Reutersille, että virkaanastujaispäivänä 20. tammikuuta paikalla on yli 20 000 kansalliskaartin jäsentä.

Kansalliskaartin joukot saapuivat Capitolille tiistaina.­

Useat toimittajat ovat julkaisseet kuvia, joissa näkyy ilmeisesti kansalliskaartin joukkoja Capitolilla keskiviikkona. Kuvissa joukoilla näkyy myös aseita. CNN:n mukaan puolustusministeriö ilmoitti tiistaina, että kansalliskaartin jäsenillä on aseet myös Joe Bidenin virkaanastujaisissa 20. tammikuuta.

Capitolia ympäröi aita, samoin kuin Valkoista taloa ja National Mallia. Aidattujen alueiden sisälle pyrkiviltä vaaditaan todistusta siitä, että heillä on syy olla virkaanastujaisten alueella.

Keskiviikkona kongressin edustajainhuoneessa äänestetään myös siitä, nostetaanko presidentti Donald Trumpia vastaan virkasyyte. Demokraattien ajamassa syytteessä Trumpia syytetään kapinaan yllyttämisestä.

Liittovaltion rakennuksia on aidattu pääkaupunki Washingtonissa.­

Jo aiemmin tällä viikolla edustajainhuoneen sisäänkäynnille asetettiin metallinpaljastin.

WP:n mukaan turvatoimia tiukennetaan kuusi päivää suunniteltua aiemmin, jotta voidaan koordinoida toimet eri virastojen kesken.

FBI on varoittanut ”aseellisista protesteista,” joita on suunniteltu ainakin 50:n osavaltion hallintorakennuksiin ja Washingtoniin. FBI:n sisäisessä tiedotteessa varoitettiin myös ”kansannousun” uhasta, jos Trump erotetaan virastaan ennen hänen virkakautensa päättymistä.

Edustajainhuoneen jäsen Marjorie Taylor käveli metallinpaljastimen läpi mennessään edustajainhuoneen kamariin.­

Kansalliskaartin jäseniä Capitolilla ennen kuin edustajainhuoneessa alettiin käsitellä demokraattien valmistelemaa virkasyytettä Trumpille.­

Jalankulkijat kävelevät ajoesteiden ohi Washingtonissa keskiviikkona.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?