Suomen kansalainen aiheutti hevosvaunuturman Venäjällä – ”puhtaasti pietarilainen” liikenneonnettomuus tallentui videoille - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Suomen kansalainen aiheutti hevosvaunuturman Venäjällä – ”puhtaasti pietarilainen” liikenneonnettomuus tallentui videoille

Venäjän sosiaalisessa mediassa ihmetellään liikenneturmaa, joka olisi tuskin voinut sattua juuri muualla kuin Pietarissa.

Pietarissa tapahtui harvinainen liikenneonnettomuus, jonka aiheuttajaksi paljastui Suomen kansalainen hevosineen.­

13.1. 19:01

Pietarissa tapahtui harvinainen liikenneonnettomuus, jonka aiheuttajaksi paljastui Suomen kansalainen hevosineen.

Onnettomuus tallentui valvontakameran videolle. Kuvista näkyy, kuinka suojatien eteen on pysähtyneenä rivi autoja ja pari rakastunutta pariskuntaa ylittää kaikessa rauhassa tien käsi kädessä suojatietä pitkin.

Sitten yhtäkkiä alkaa tapahtua.

Jalkakäytävän puoleiselta laidalta kuviin ilmestyy kovaa vauhtia hevosajoneuvo, joka osuu laitimmaiseen autoon. Toinen pariskunnista on lähellä jäädä hevosvaunujen tönäisemäksi, mutta he selviävät vain säikähdyksellä. Sen sijaan vaunuista lentelee selvästi joitakin osia irti ja hevoset pysähtyvät tyrmistyneinä tien laitaan.

Rossija 1 -kanavan uutinen onnettomuudesta:

Venäjän median mukaan hevosvaunujen ajuri oli 43-vuotias Suomen kansalainen. Ei ole kerrottu, onko hän syntyperäinen suomalainen vai myöhemmin kansalaisuuden saanut henkilö. Jostain syystä hän menetti hevosten hallinnan ja ne ryntäsivät kovaa vauhtia eteenpäin kiilaten pysähtyneiden autojen ohi.

Pietarin poliisi kertoi venäläismedialle, että turmasta selvittiin kaikeksi onneksi ilman ihmisvahinkoja ja ilman hevosvahinkoja. Sen sijaan sekä hevosvaunut että jalkakäytävän laidassa vihreää valoa odottanut hopeanvärinen Kia kärsivät aineellisia vahinkoja. Hevosvankkureiden etupyörät irtosivat ja vaunuosa putosi maahan.

Venäjän sosiaalisessa mediassa onnettomuus on kerännyt paljon huomiota. Esimerkiksi kuuluisa tv-toimittaja, Pietarin edesmenneen kuvernöörin Anatoli Sobtshakin tytär Ksenia Sobtshak kommentoi onnettomuutta Telegramissa.

– Missä voitte vielä nähdä tällaista, hyvät herrat? Hevosvankkurit ajavat täyttä vauhtia päin autoa. No Pietarissa tietenkin, kuten jo varmaan arvasitte, Sobtshak kirjoitti 78.ru-sivuston mukaan.

Valvontakameran video:

Monissa muissakin postauksissa uutista tapahtuneesta jaettiin saatesanoilla ”puhtaasti pietarilainen liikenneonnettomuus”.

Venäjänkielisessä somessa on myös vitsailtu, että ehkä kyseessä oli joulupukki, joka oli jostain syystä menettänyt poronsa ja oli nyt matkalla kotiinsa hevospelillä eikä selvinnytkään uuden avoneuvonsa hallinnasta.

Onnettomuus tapahtui noin kello 22.20 Pyhän kolminaisuuden katedraalin lähellä Izmailovskin prospektilla maanantaina 4. tammikuuta.

Hevosvaunut ovat Pietarin keskustassa normaali näky, sillä osa pietarilaisista tekee niiden avulla pientä bisnestä. Halukkaat turistit voivat vuokrata niitä ajurin kera joko nähtävyyksien katseluun tai niiden äärellä voi ottaa vaikkapa poseerauskuvia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?