Wienin eläintarhan keisari­tamariineille syntyi kolmoset – partaiset pikkuapinat tuovat iloa koronan keskelle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Wienin eläintarhan keisari­tamariineille syntyi kolmoset – partaiset pikkuapinat tuovat iloa koronan keskelle

Maailman vanhin eläintarha kertoi viime viikolla iloisesta perhetapahtumasta.

13.1. 16:10

Itävallan Wienissä sijaitsevan Schönbrunnin eläintarha on tällä hetkellä suljettuna yleisöltä koronapandemian vuoksi. Maailman vanhimmasta eläintarhasta kantautui kuitenkin viime viikolla iloisia uutisia.

Eläintarhan julkaiseman tiedotteen mukaan pienet partaiset apinat ovat tuoneet iloa korona-ajan keskelle.

– Keisaritamariinimme Tamaya ja Purple ovat saaneet kolmoset, iloitsi eläintarhan johtaja Stephan Hering-Hagenbeck tiedotteessa.

Etelä-Amerikasta lähtöisin oleva keisaritamariini tunnetaan muhkeista viiksistään. Niissä nähtiin aikoinaan niin paljon yhtäläisyyttä Saksan keisari Vilhelm II:n viiksiin, että koko apinalaji nimettiin keisarin mukaan.

Pienet viiksenalut löytyvät myös joulukuun alussa syntyneen tamariinikolmikon suupielistä. Ja pikkuruisia ne ovatkin, sillä niiden kehon pituus on vain viitisen senttiä ilman häntää mitattuna.

  • Keisaritamariinien touhuja on nähtävissä alla olevalla saksankielisellä videolla, jonka Wienin eläintarha on julkaissut YouTube-kanavallaan.

Eläintarha ei ole toistaiseksi onnistunut määrittämään tulokkaiden sukupuolia, eivätkä ne ole vielä ehtineet saada nimiäkään. Keisaritamariinien maailmassa poikasten hoitaminen on pääasiassa isän hommia.

– Suurimman osan aikaa isä kantaa poikasia selässään. Jos pikkuisille tulee nälkä, emo tulee ruokkimaan ne, Hering-Hagenbeck kertoi.

Eläintarhan johtajan mukaan kolmoset ovat jo uskaltautuneet tutkimaan maailmaa ja kokeilemaan kiipeilypuihin nousemista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?