Teini-ikäisinä seurustelleet Fred ja Florence löysivät toisensa uudelleen 66 vuoden tauon jälkeen – ”Tiesin, että tässä se on” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Teini-ikäisinä seurustelleet Fred ja Florence löysivät toisensa uudelleen 66 vuoden tauon jälkeen – ”Tiesin, että tässä se on”

Fred Paul ja Florence Harvey tapasivat viime kesänä toisensa ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin. Jo kolmen päivän päästä he tiesivät haluavansa viettää loppuelämänsä yhdessä.

12.1. 13:43

Kanadalaisten Fred Paulin, 84, ja Florence Harveyn, 81, rakkaustarina sai alkunsa 68 vuotta sitten Newfoundlandin saarella sijaitsevassa Wandsworthin pikkukaupungissa. Nuoripari vietti kaikki liikenevät hetket yhdessä, ja iltaisin Fredillä oli tapana väläyttää kotitalonsa kuistin valoja toivottaakseen hyvää yötä lahden toisella puolella asuneelle Florencelle.

Kuten teini-ikäisten seurustelusuhteille usein käy, myös Fredin ja Florencen tiet erosivat kahden vuoden jälkeen, kun Fred täytti 18 ja lähti töiden perässä Torontoon. Kun hän vuotta myöhemmin palasi etsimään Florencea Wandsworthista, tämä oli jo ehtinyt muuttaa muualle.

Vei vielä 66 vuotta, ennen kuin Fred ja Florence saivat toisensa lopullisesti. Pariskunta vihittiin viime elokuussa pienen sukulaisjoukon edessä Ontarion Georgetownissa.

– Sinä olit ensimmäinen nuori mies, joka saattoi minut kotiin teini-iässä. Taidat olla myös viimeinen mies, joka saattaa minut kotiin, Florence sanoi miehelleen seremonian yhteydessä.

– Hän oli ensirakkauteni. Ensimmäinen tyttöystäväni ja ensimmäinen todellinen rakkauteni, kertoi puolestaan Fred CNN:lle myöhemmin.

Fredin ja Florencen tarinasta on uutisoinut myös kanadalainen Toronto Star.

Erossa vietettyjen vuosien aikana sekä Florence että Fred olivat avioituneet ja perustaneet perheen omalla tahollaan. Kolme vuotta sitten Florence jäi kuitenkin yksin, kun hänen aviomiehensä ja viiden lapsensa isä Len kuoli 57 onnellisen avioliittovuoden jälkeen.

Kaksi vuotta myöhemmin menehtyi puolestaan Fredin vaimo ja kahden lapsen äiti Helen, jonka kanssa yhteistä aikaa oli ehtinyt kertyä niin ikään lähes 60 vuotta. Kun Florence kuuli asiasta, hän soitti leskeksi jääneelle nuoruudenrakkaalleen antaakseen tälle vertaistukea.

Ensimmäisen puhelinkeskustelun aikana pari jakoi keskenään kokemuksiaan elämästä.

– En koskaan ajatellut sen menevän sitä pidemmälle. Mutta jatkoimme puhumista ensin kerran viikossa, sitten kahdesti, sitten kolmesti ja lopulta joka päivä useiden tuntien ajan. Olimme todella löytäneet toisemme uudelleen, vaikka emme olleet nähneet toisiamme kaikkien niiden vuosien aikana. Tiesin, että tässä se on, Florence kertoi.

Ensikohtaaminen vuosikymmenien jälkeen toteutui heinäkuussa, ja jo kolmen päivän kuluttua pari oli valmis avioitumaan. Perheitä tahti hirvitti hieman, mutta Florencelle ja Fredille oli heti selvää, että he halusivat viettää loppuelämänsä yhdessä.

Parin vihkinyt pastori Paul Ivany on saattanut urallaan avioliittoon yli 500 paria, mutta hän sanoi Florencen ja Fredin seremonian olleen tähänastisista erityisin ja liikuttavin.

– On riittävän vaikeaa löytää tarpeeksi rakkautta tässä elämässä. Vielä harvinaisempaa on löytää rakkaus uudelleen, pastori kiteytti puheessaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?