Kuolemaantuomitun Lisa Montgomeryn, 52, teloitus siirtyi Yhdysvalloissa – tapaus käsitellään uudelleen oikeudessa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kuolemaantuomitun Lisa Montgomeryn, 52, teloitus siirtyi Yhdysvalloissa – tapaus käsitellään uudelleen oikeudessa

Oikeuden mukaan Montgomery ei välttämättä ole kykenevä ymmärtämään tekojensa seurauksia eikä niistä hänelle koitunutta rangaistusta, joten tapaus on käsiteltävä uudelleen.

52-vuotias Lisa Montgomery on odottanut tuomionsa täytäntöönpanoa Indianan osavaltiossa.­

12.1. 10:47

Yhdysvalloissa maan ainoan kuolemansellissä olevan liittovaltion naisvangin teloitusta on lykätty. Lisa Montgomery, 52, oli määrä teloittaa tiistaina.

Jos teloitus olisi pantu toimeen, Montgomery olisi ollut liki 70 vuoteen ensimmäinen nainen, joka teloitetaan liittovaltion määräyksellä Yhdysvalloissa.

Oikeuden mukaan Montgomery ei välttämättä ole kykenevä ymmärtämään tekojensa seurauksia eikä niistä hänelle koitunutta rangaistusta, joten asia on käsiteltävä uudelleen oikeudessa.

Montgomeryn asianajajien mukaan hänellä on aivovamma, jonka nainen sai toistuvista pahoinpitelyistä lapsena.

Montgomery tuomittiin kuolemaan sen jälkeen, kun hän oli vuonna 2004 tappanut kuristamalla kahdeksannella kuulla raskaana olevan naisen Missourissa ja leikannut vauvan naisen vatsasta kaapatakseen sen itselleen.

Montgomery saattaa välttää teloituksen kokonaan, sillä Yhdysvaltain tuleva presidentti Joe Biden vastustaa kuolemanrangaistusta ja voi armahtaa hänet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?