Yhdysvalloissa FBI varoittaa aseellisista protesteista kaikissa osavaltioissa

Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n mukaan Bidenin virkaanastumispäivänä on vaara vakaviin mielenosoituksiin.

11.1.2021 22:31

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI julkisti maanantaina varoituksen, jonka mukaan aseistetut mielenosoittajat aikovat osallistua protesteihin kaikissa Yhdysvaltain 50:n osavaltion pääkaupungeissa. Mielenosoitukset alkaisivat jo 16. tammikuuta ja kestäisivät Joe Bidenin virkaan astumiseen saakka 20. tammikuuta.

Myös Washingtonissa olisi mielenosoituksia 17.–20.1.

Asiasta kertoi uutiskanava ABC News.

Tunnistamaton aseistettu ryhmittymä on ilmoittanut aikeistaan mennä Washingtoniin 16. tammikuuta ja vastustaa presidentti Donald Trumpin lähtöä Valkoisesta talosta.

Trumpin kannattajat rynnäköivät ja valtasivat kongressirakennuksen Washingtonin Capitol-kukkulalla keskiviikkona. Välikohtauksessa kuoli viisi ihmistä.

Puolustusministeriö Pentagon ilmoitti että Bidenin virkaanastujaisia turvaamaan lähetetään 15 000 kansalliskaartin sotilasta.

Jo nyt Washingtonissa on 6 200 kansalliskaartilaista. Viikonloppuun mennessä lähetetään vielä 10 000 lisää, ja loput 5 000 voidaan lähettää paikalle virkaanastujaispäivänä eli ensi keskiviikkona.

Washingtonin pormestari Muriel Bowser vetosi aiemmin, että kaupunkiin lähetettäisiin lisävoimia virkaanastujaisten turvaamiseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?