Suuryritykset panevat politiikan rahahanat kiinni kongressiin tunkeutumisen vuoksi

Tukijat kaikkoavat varsinkin vaalituloksen vahvistamista vastaan äänestäneiltä republikaaneilta.

Presidentti Trumpia kannattavat mielenosoittajat tunkeutuivat kongressiin keskiviikkona.

11.1.2021 10:46

JPMorgan Chase -rahoituslaitos liittyi varhain maanantaina Suomen aikaa Yhdysvalloissa koko ajan kasvavaan joukkoon suuryrityksiä, jotka lopettavat toistaiseksi poliittiset lahjoitukset kongressiin tunkeutumisen vuoksi.

JPMorgan Chase ilmoitti lopettavansa lahjoitukset sekä republikaaneille että demokraateille ainakin puoleksi vuodeksi, kun taas monet muut yritykset ovat sulkeneet rahahanansa nimenomaan niiltä republikaaneilta, jotka äänestivät keskiviikkona presidentinvaalituloksen vahvistamista vastaan.

– Yritysjohtajien, poliittisten johtajien ja hallinnon johtajien tulisi nyt keskittyä johtamiseen ja niiden ihmisten auttamiseen, jotka epätoivoisesti tarvitsevat apua, perusteli JPMorgan Chasen yhteiskuntasuhteista vastaava Peter Scher.

Yhteensä 147 republikaania äänesti tuloksen vahvistamista vastaan senaatin yhteisistunnossa keskiviikkona.

Rahoituksen lopettamisesta ovat tähän mennessä kertoneet muun muassa vakuutusyhtiö BlueCross BlueShield, rahoitusyhtiöt Citigroup ja Commerce Bank sekä hotellijätti Marriott.

– Kongressiin tehdyn järkyttävän ja väkivaltaisen hyökkäyksen valossa, ja joidenkin kongressin jäsenten yritettyä horjuttaa marraskuun vaalien tuloksia kiistämällä ne, jäädyttää yhtiö avustukset kyseisille edustajille, perusteli BlueCross BlueShieldin toimitusjohtaja Kim KeckCNN:n mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?