Venäjän oppositiojohtaja Navalnyi: Trumpin Twitter-panna on vääryys

Aleksei Navalnyin mielestä Twitter rankaisi Donald Trumpia henkilökohtaisten poliittisten mieltymysten perusteella.

Donald Trumpin Twitter-tili on vaiennut.

11.1.2021 1:09 | Päivitetty 11.1.2021 1:14

Venäläisen oppositiojohtajan Aleksei Navalnyin mielestä Twitter on kohdellut Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia epäoikeudenmukaisesti.

Lyhytviestipalvelu sulki Trumpin henkilökohtaisen tilin pysyvästi perjantaina. Sen perusteluiden mukaan Trump rikkoi palvelun käyttöehtoja yllyttämällä viesteillään väkivaltaan.

Navalnyi lausui sunnuntai-iltana omalla Twitter-tilillään, että ”Trumpin sulkeminen Twitteristä on sensuuria, jota ei voi hyväksyä”.

– Trump on tietysti kirjoittanut ja sanonut virkakautensa aikana erittäin vastuuttomia asioita. Hän maksoi siitä, kun häntä ei valittu toiselle virkakaudelle, Navalnyi kirjoitti.

Navalnyin mukaan Trumpin Twitter-pannasta päättivät ”ihmiset, joita emme tunne seuraten menettelytapaa, jota emme tunne”.

– Minun mielestäni päätös rangaista Trumpia perustui tunteisiin ja henkilökohtaisiin poliittisiin mieltymyksiin.

Navalnyi muistutti, että Twitterissä on lukemattomia tilejä, jotka rikkovat käyttöehtoja.

– Twitter-tili on muiden muassa kylmäverisillä murhaajilla (Putin tai Maduro) sekä valehtelijoilla ja varkailla (Medvedev). Monien vuosien ajan Twitteriä, Facebookia ja Instagramia on käytetty alustana Putinin ”trollitehtaalle” ja samankaltaisille ryhmille muista autoritaarisista maista.

Navalnyi myöntää, että Twitter on yksityinen yritys.

– Olemme kuitenkin nähneet monia esimerkkejä Venäjällä ja Kiinassa siitä, kuinka yksityisistä yrityksistä voi tulla valtion parhaita ystäviä ja avustajia mitä tulee sensuuriin, Navalnyi kirjoittaa.

– Sananvapauden viholliset tulevat käyttämään tätä esimerkkiä ympäri maailman. Myös Venäjällä. Aina kun heidän pitää vaientaa joku, he sanovat: ”Tämä on yleinen käytäntö, jopa Trump estettiin Twitterissä”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?