Indonesian turma­koneen mustat laatikot paikallistettu, merestä löydettiin ruumiinosia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Indonesian turma­koneen mustat laatikot paikallistettu, merestä löydettiin ruumiinosia

Indonesian liikenneministeriön mukaan pelastus- ja etsintätyöt ovat jatkuneet. IS seurasi tapahtumia viikonloppuna hetki hetkeltä.

9.1. 12:46 | Päivitetty 10.1. 22:38

Indonesialaisen halpalentoyhtiö Sriwijaya Airin turmalennon SJ182 mustat laatikot on paikallistettu, kertovat Indonesian viranomaiset.

  • Katso video: Indonesiassa etsitään turmalennon uhreja

Tutkasta lauantaina kadonnut matkustajakone oli matkalla Indonesian pääkaupungista Jakartasta Pontianakiin Borneolle. Kotimaanlennon oli määrä kestää vain noin 90 minuuttia.

Kone oli vain muutamia minuutteja ennen katoamistaan noussut ilmaan Jakartan lähellä sijaitsevalta Soekarno-Hattan lentoasemalta. Vain 4 minuuttia nousun jälkeen kone alkoi menettää nopeasti korkeutta, yli 3 000 metriä alle minuutissa, kertoi lentoja seuraava Flightradar24. Viimeiset havainnot koneesta tehtiin Jaavanmeren yllä.

Koneessa oli 62 henkilöä. Kansallisen pelastusvirasto Basarnasin mukaan heistä 56 oli matkustajia, joista 7 lapsia ja 3 vauvoja. Koneessa oli kuuden hengen miehistö.

Jakartan kansainvälisellä Soekarno-Hatta lentokentällä satoi koneen nousun aikoihin. Median mukaan matkustajien omaisia kerääntyi kentälle itkuisina odottamaan tietoja rakkaidensa kohtalosta.

Flightradar24:n mukaan turmakone oli mallia Boeing 737-500 ja ollut käytössä vuodesta 1994.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?