Trump yritti kiertää henkilökohtaisen Twitter-tilinsä sulkemisen – tällaisen viestin hän lähetti ennen kuin kärähti - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trump yritti kiertää henkilökohtaisen Twitter-tilinsä sulkemisen – tällaisen viestin hän lähetti ennen kuin kärähti

Donald Trump ei ole aikeissa jäädä vaille ilmaisumahdollisuuksia, vaikka hänet on potkittu ulos pikaviestipalvelu Twitteristä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Trump on väläyttänyt uuden viestikanavan perustamista saadakseen äänensä kuuluviin.­

9.1. 4:09 | Päivitetty 9.1. 4:54

Sosiaalisen median yhtiö Twitter kertoi lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa jäädyttäneensä Yhdysvaltain väistyvän presidentin Donald Trumpin henkilökohtaisen Twitter-tilin, jolla oli yli 88 miljoonaa seuraajaa.

Yhtiö perusteli päätöstään riskillä mahdollisesta väkivaltaan yllyttämisestä.

Henkilökohtaisen tilinsä sulkemisen jälkeen Trump lähetti joitakin viestejä Yhdysvaltain presidentin virallisen Twitter-tilin @Potus kautta, mutta myöhemmin yöllä Twitter poisti myös nämä viestit.

Twiiteissään Trump syytti Twitteriä salaliitosta poliittisten vastustajiensa kanssa ja katsoo tilinsä jäädyttämisen olleen yritys hänen hiljentämisekseen.

– Twitter on mennyt pidemmälle ja pidemmälle sananvapauden kieltämisessä ja tänä iltana sen työntekijät ovat demokraattien ja radikaalin vasemmiston kanssa poistaneet tilini minun ja TEIDÄN minua äänestäneiden 75 000 000 hienon amerikkalaisen patriootin hiljentämiseksi, Trump kirjoitti @Potus-kanavalta lähettämissään twiiteissä.

Viestit katosivat Twitter-virrasta pikapikaa.

Myöhemmin Twitter kertoi joutuneensa sulkemaan myös Trumpin kampanjatilin @TeamTrump, sääntörikkomusten vuoksi.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Trump on väläyttänyt uuden viestikanavan perustamista saadakseen äänensä kuuluviin.

Hän kertoi asiasta Valkoisen talon kautta lähettämässään lehdistötiedotteessa.

– Olemme neuvotelleet lukuisten eri välineiden kanssa, ja suuria uutisia on tulossa lähiaikoina. Tarkastelemme myös mahdollisuuksia oman viestintäalustan rakentamiseen lähitulevaisuudessa,

– Meitä ei HILJENNETÄ, Trump julisti.

Artikkelia täydennetty 9.1.2021 kello 4.54. Lisätty tieto Trumpin kampanjatilin sulkemisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?