Donald Trumpin Twitter-tili pantiin taas jäihin – tällä kertaa pysyvästi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Donald Trumpin Twitter-tili pantiin taas jäihin – tällä kertaa pysyvästi

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin Twitter-tili ehti olla avoinna vain vuorokauden edellisen sulkemisen jälkeen.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tullut tunnetuksi ahkerana twiittaajana.­

9.1. 1:34 | Päivitetty 9.1. 1:50

Pikaviestipalvelu Twitter kertoi varhain lauantaiaamuyönä Suomen aikaa jäädyttäneensä Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin Twitter-tilin. Sosiaalisen median yhtiö kertoi asiasta blogissaan. Twitter perusteli päätöstä tilin käyttöoikeuden rajaamisesta sillä, että tilillä julkaistavan sisällön pelätään lisäävän vaaraa uusille väkivaltaisuuksille Yhdysvalloissa. Twitter kertoo tilin jäädyttämisen olevan pysyvä ratkaisu.

Twitter kertoo tarkastelleensa Trumpin viimeaikaisia twiittejä, niiden kontekstia sekä kuinka niitä tulkitaan Twitterissä ja sen ulkopuolella.

– Tämän viikon kammottavien tapahtumien yhteydessä teimme keskiviikkona selväksi, että Twitterin sääntöjen uudet rikkomukset saattavat johtaa juuri tähän, yhtiö kirjoittaa.

Trumpin Twitter-tili ehti olla avoinna vain vuorokauden edellisen sulkemisen jälkeen. Tuolloin Twitter sulki tilin 12 tunnin ajaksi.

Trump vapautui edellisestä Twitter-pannastaan varhain perjantain vastaisena yönä, jolloin hän julkaisi heti kongressimellakat tuominneen videoviestin.

– Mielenosoittajat, jotka tunkeutuivat kongressiin, ovat saastuttaneet Yhdysvaltain demokratian pyhimmän. Te, jotka otitte osaa väkivaltaisuuksiin ja tuhoamiseen, ette edusta maatamme. Ne, jotka rikkoivat lakia, saavat maksaa, Trump sanoi videolla.

Myöhemmin perjantaina Trump palasi twiittailussa vanhalle ärhäkkäälle linjalleen, mikä lienee syy tilin uudelle sulkemiselle.

– Niiden 75 000 000 hienon amerikkalaisen patriootin, jotka antoivat äänensä minulle sekä Amerikka ensin - ja Make America Great Again -politiikan puolesta, voimakas ääni tullaan kuulemaan kauas tulevaisuuteen, Trump kirjoitti Twitterissä.

– Heitä ei kohdella epäkunnioittavasti tai epäoikeudenmukaisesti millään tavalla, millään muotoa tai missään tilanteessa!!! Trump kirjoitti.

Yhtiön mukaan heidän palvelunsa tavoitteena on, että yleisö voi kuulla suoraan äänestämiään virkamiehiä ja maailman johtajia. Twitterin mukaan periaatteena on, että ihmisillä on oikeus pitää valtaa pitäviä vastuussa julkisesti.

Twitter kertoo tehneensä selväksi, että nämä tilit eivät kuitenkaan ole heidän sääntöjensä yläpuolella eikä Twitteriä voi käyttää muun muassa väkivaltaan yllyttämiseen.

– Jatkamme avoimuutta käytäntöjemme ja niiden täytäntöönpanon suhteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?