Mike Pence otti kovasanaisesti kantaa Capitolin tapahtumiin – väkivalta ja tuhoaminen ”loputtava heti” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Mike Pence otti kovasanaisesti kantaa Capitolin tapahtumiin – väkivalta ja tuhoaminen ”loputtava heti”

Kongressirakennuksesta vauhdilla evakuoitu varapresidentti Mike Pence ei hyväksy protestoijien hyökkäystä.

6.1. 23:55 | Päivitetty 7.1. 0:34

Juttua korjattu 7.1.2020 kello 0.31. Jutussa oli aiemmin maininta, että Pence olisi vaihtanut Twitterin taustakuvansa kuvaan Joe Bidenista ja Kamala Harrisista. Tämä tieto ei pidä paikkaansa, ja se on poistettu jutusta.

Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence on reagoinut Twitterissä tapahtumiin Washington DC:ssä.

Pence joutui itse myrskyn silmään keskiviikkona, kun kesken kongressin istunnon Donald Trumpin kannattajat pääsivät rakennuksen sisään. Ensin itse Mike Pence evakuoitiin tiloista vauhdilla. Pian koko kokoussali tyhjennettiin.

Aiemmin Trump on painostanut Mike Penceä olemaan vahvistamatta Bidenin voittoa kongressissa. Vahvistamisen oli määrä tapahtua kongressin tämänpäiväisen istunnon jälkeen, mutta istunto keskeytettiin.

Pence twiittasi, että väkivalta ja tuhoaminen Capitol Hillillä, missä Yhdysvaltain kongressi sijaitsee, ”on loputtava heti”.

Pencen mukaan rauhalliset protestit ovat jokaisen amerikkalaisen oikeus, mutta hyökkäystä Capitol-rakennukseen ei tule hyväksyä. Ne, jotka ovat olleet hyökkäyksessä mukana, saavat syytteet, Pence kirjoitti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?