Järjestäytynyt rikollisuus pyrkii hyötymään korona­rajoituksista Ruotsissa – pulaan joutuneille ravintoloille esitetty tarjouksia

Kun yritysten on vaikea saada lainaa, rikollisjärjestöt tarjoavat palveluksiaan, Sveriges Radio kertoo.

Linköping on runsaan 1600000 asukkaan kaupunki Etelä-Ruotsissa.

6.1.2021 1:12

Järjestäytynyt rikollisuus pyrkii hyötymään koronarajoitusten yrityksille aiheuttamasta taloudellisesta ahdingosta Ruotsin Linköpingissä. Asiasta kertoo Sveriges Radio.

– On tiettyjä merkkejä siitä, että rikollisjärjestöiltä tulee lainatarjouksia, kiinteistönomistajia edustavan Fastighetsägarnan elinkeinopoliittinen asiantuntija Rikard Norman sanoo Sveriges Radiolle.

Liiketoiminnalle asetetut rajoitukset ovat ajaneet monet yritykset taloudellisiin vaikeuksiin. Pankistakin on silloin vaikea saada lainaa.

Rikollisjärjestöt ovat yrittäneet käyttää tilaisuuden hyväkseen ja tarjonneet lainoja etenkin anniskeluravintoloille ja muille vaikeuksiin joutuneille yrityksille.

Kun tilanne on vaikea, epäilyttävästäkin tarjouksesta voi olla vaikea kieltäytyä.

Norman pitää tilannetta vakavana. Hän peräänkuuluttaa valtiolta ja kunnilla pikaista tukea koronarajoitusten koettelemille yrityksille.

Verovaroilla ei tietenkään pidä tukea elinkelvottomia yrityksiä loputtomasti, mutta yritysten tilanne on nyt äärimmäinen, Norman sanoo. Moni kelpo yritys on hänen mukaansa kuitenkin vaarassa mennä nurin tai joutua vääriin käsiin.

Kiinteistönomistajat kantavat huolta myös siitä, että koronan myötä vuokralaisiksi voi tulla epätoivottuja vuokralaisia, jotka käyttävät ”erilaisia metodeja kuin mihin ollaan totuttu”.

Asiasta kertoi Suomessa ensin Kauppalehti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?