Brexitin seuraus: Britannian pääministerin Boris Johnsonin isä hakee Ranskan kansalaisuutta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Brexitin seuraus: Britannian pääministerin Boris Johnsonin isä hakee Ranskan kansalaisuutta

– Olen ranskalainen, sanoo 80-vuotias Stanley Johnson.

Boris Johnsonin isä Stanley Johnson kuvattiin Lontoossa 24. syyskuuta 2019.­

31.12.2020 17:05

Britannian pääministerin Boris Johnsonin isä hakee Ranskan kansalaisuutta brexitin seurauksena, kertoo uutistoimisto Reuters.

Euroopan parlamentin entinen jäsen Stanley Johnson sanoi RTL:n haastattelussa, että hän haluaa Ranskan passin, koska perheellä on maahan vahvat yhteydet.

– Jos olen ymmärtänyt sen oikein, olen ranskalainen. Äitini syntyi Ranskassa. Hänen äitinsä oli täysin ranskalainen, samoin hänen isoisänsä. Joten minulle kyse on siitä, että saan takaisin asian, joka minulla jo on. Ja se tekee minut hyvin onnelliseksi, 80-vuotias Johnson totesi ranskaksi.

– Tulen aina olemaan eurooppalainen, se on varmaa. Briteille ei voi sanoa: ette ole eurooppalaisia. Yhteys Euroopan unionin kanssa on tärkeä, hän jatkoi.

Pääministeri Boris Johnson allekirjoitti EU:n ja Britannian välisen kauppasopimuksen Lontoossa 30. joulukuuta 2020.­

Stanley Johnson äänesti EU:ssa pysymisen puolesta vuoden 2016 kansanäänestyksessä. Hänen poikansa Boris Johnson puolestaan kampanjoi näkyvästi unionista irtautumisen puolesta.

Nykyisen pääministerin mielestä EU on liian byrokraattinen liitto. Hän on korostanut, että Britannia voi ”kukoistaa mahtavasti” täysin riippumattomana kansakuntana.

Keskiviikon puheessaan Johnson oli sovittelevampi, kun Britannian parlamentti hyväksyi uuden kauppasopimuksen EU:n kanssa.

– Tämä ei ole loppu Britannialle eurooppalaisena maana. Olemme monin tavoin olennainen eurooppalainen sivilisaatio... ja olemme sitä jatkossakin.

Britannia irtautuu EU:sta virallisesti torstai-iltana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?