Yhdysvaltain edustajainhuone dekriminalisoisi kannabiksen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yhdysvaltain edustajainhuone dekriminalisoisi kannabiksen

Liittovaltiotasolla kannabis on määritelty huumausaineeksi, jolla ei ole lääketieteellistä arvoa.

Yhdysvaltain demokraattienemmistöinen edustajainhuone sallisi kannabiksen dekriminalisoinnin.­

4.12.2020 23:10

Yhdysvaltain kongressin edustajainhuone on hyväksynyt lain, joka dekriminalisoi kannabiksen liittovaltiotasolla ensimmäistä kertaa, BBC uutisoi. Laki vaatii kannabiksen poistamista liittovaltiotasolla kontrolloitujen aineiden listalta ja poistamaan tietyt liittovaltiotason tuomiot.

Lain puolesta äänesti valtaosa edustajainhuoneen demokraateista, kun taas valtaosa republikaaneista vastusti sitä, NBC News kertoo.

Laki vaatii vielä senaatin hyväksynnän. Tätä pidetään kuitenkin epätodennäköisenä, sillä senaatissa republikaaneilla on enemmistö.

Kannabis on tällä hetkellä kielletty liittovaltiotasolla ja se on luokiteltu huumausaineeksi, jolla ei ole lääketieteellistä arvoa ja jota voidaan herkästi käyttää väärin.

Kuitenkin 38 osavaltiossa on sallittua kannabiksen käyttö lääketieteelliseen tarkoitukseen ja esimerkiksi Coloradossa kannabiksen käyttö ja myynti viihdekäyttöön on ollut laillista jo lähes seitsemän vuotta.

Lisäksi viime kuun vaaleissa Arizona, Montana ja New Jersey äänestivät kannabiksen käytön vapauttamisen puolesta ja Mississipissä äänestettiin sen puolesta, että kannabis sallittaisiin lääkkeenä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?