Adolf Hitler valittiin aluejohtajaksi Namibiassa – tunnetaan rotusorron vastaisesta työstään - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Adolf Hitler valittiin aluejohtajaksi Namibiassa – tunnetaan rotusorron vastaisesta työstään

Paikallispoliitikko keräsi jopa 85 prosenttia äänistä entisessä Saksan siirtomaassa.

Namibiassa äänestettiin paikallisvaaleissa.­

3.12.2020 22:57

Adolf Hitler Uunona jyräsi paikallisvaaleissa Ompundjamissa Namibian pohjoisosassa, uutisoi Berliner-Zeitung. Uunona sai vaalissa 84,88 prosenttia äänistä.

Adolf on yleinen etunimi Namibiassa, joka oli Saksan siirtomaa Afrikassa. Saksan Lounais-Afrikka oli siirtomaana 1884–1919, minkä jälkeen maa siirtyi Britannian hallintaan. Namibia itsenäistyi 1990.

Adolf Hitler Uunona kuuluu hallitsevaan swapo-puolueeseen. Adolf Hitler tunnetaan kotimaassaan rotusorron vastaisesta työstään. Hän on sopeutunut elämään erityisen nimensä kanssa.

– Lapsena nimi tuntui minusta ihan tavalliselta. Vasta kun vartuin ymmärsin, että samanniminen mies oli tavoitellut muun maailman alistamista. Minulla ei ole sen asian kanssa mitään tekemistä, Adolf Hitler, 54, toteaa.

Hän kertoo isänsä päättäneen nimestä eikä tämä ilmeisesti ymmärtänyt, mitä se edustaa.

– Nyt on hieman liian myöhäistä vaihtaa nimeäni, koska se on kaikissa virallisissa papereissa.

Uunona ei uutistoimisto AFP:n mukaan halunnut keskustella toimittajan kanssa siitä, mistä hänen nimensä on peräisin, ja vaikutti ärsyyntyvän kysymyksestä.

– Haluatko todella käydä kokonaisen keskustelun nimestäni? Miten se tekee Namibiasta paremman maan, miten se auttaa maamme kehitystä? Uunona kysyi.

Uunonan mukaan hänen vaimonsa on ottanut nimipulmaan käytännöllisemmän asenteen ja kutsuu miestään pelkästään Adolfiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?