Brysselin poliisi keskeytti 25 hengen seksijuhlat – mukana ollut europarlamentaarikko yritti paeta viemärin kautta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Brysselin poliisi keskeytti 25 hengen seksijuhlat – mukana ollut europarlamentaarikko yritti paeta viemärin kautta

Brysselin keskustassa sijaitsevan baarin kellarissa järjestettyihin juhliin osallistuneet saivat sakkoja Belgian tiukkojen koronamääräysten rikkomisesta.

Poliisit partioivat koronarajoitusten hiljentämässä Brysselin keskustassa maanantaina.­

1.12.2020 19:00

Brysselin poliisi keskeytti perjantaina kaupungin keskustassa järjestetyt seksijuhlat, joihin osallistuneiden 25 henkilön katsotaan rikkoneen maassa tällä hetkellä voimassa olevia tiukkoja koronarajoituksia.

Suurin osa osallistujista oli miehiä, ja he kaikki saivat sakot rajoitusten rikkomisesta. Juhlista ensimmäisenä uutisoineen sanomalehti La Dernière Heuren mukaan paikalla oli useita diplomaatteja sekä ainakin yksi Euroopan parlamentin jäsen.

Europarlamentaarikko yritti lehtitietojen mukaan paeta paikalta viemärin kautta, mutta poliisi sai hänet kiinni. Parlamentaarikon kerrottiin vedonneen diplomaattiseen koskemattomuuteensa.

Baarin kellarikerroksessa järjestetyistä juhlista kertovat myös Het Nieuwsblad sekä Brussels Times.

Lehtien mukaan juhlien ohjelmassa oli muun muassa ryhmäseksiä, jota enimmäkseen alaston joukko oli harjoittamassa poliisin saapuessa. Myös huumeita kerrottiin olleen tarjolla ja käytössä.

Belgiassa baarit on määrätty pitämään ovensa kiinni monien muiden liikeyritysten ohella ainakin tammikuun puoliväliin saakka. Kokoontumisista ovat sallittuja vain ulkona järjestettävät tilaisuudet, ja niissäkin suurin sallittu perheen ulkopuolisten osallistujien määrä on neljä.

Koteihinsa ihmisten on lupa kutsua vain yksi perheen ulkopuolinen vieras, jonka täytyy aina olla sama henkilö. Yksin asuville on joulua silmällä pitäen annettu lupa kahden vieraan kutsumiseen yhtä aikaa.

Brysselissä on voimassa ulkonaliikkumiskielto kello 22–6 välisenä aikana.

Reilun 10 miljoonan asukkaan Belgiassa oli tiistaihin mennessä todettu kaikkiaan yli 577 000 koronavirustartuntaa. Virukseen liittyviä kuolemantapauksia on todettu yli 16 500.

Viimeisimmät sulkutoimet näyttävät toimineen ja kääntäneen Belgian tartuntakäyrän selvään laskuun. Tästä huolimatta maassa on edelleen viime päivinä todettu 2 000–3 000 tartuntaa päivässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?