Auto ajoi väkijoukkoon Saksan Trierissä – useiden kuolleiden joukossa lapsi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Auto ajoi väkijoukkoon Saksan Trierissä – useiden kuolleiden joukossa lapsi

Auto jyräsi jalankulkijoiden päälle kävelijöille tarkoitetulla alueella. Poliisi otti kiinni autoa kuljettaneen 51-vuotiaan miehen.

1.12.2020 15:26 | Päivitetty 1.12.2020 20:17

Saksan länsiosissa sijaitsevassa Trierin kaupungissa on tapahtunut välikohtaus, jossa auto on ajanut väkijoukkoon jalankulkijoille tarkoitetulla alueella. Aluksi poliisi kertoi kahdesta kuolleesta, mutta myöhemmin puhui vain useista kuolleista. Illalla kuolleiden lukumääräksi kerrottiin neljä.

Poliisin mukaan yksi kuolleista oli lapsi. Lisäksi vähintään toistakymmentä ihmistä loukkaantui.

Trierin poliisi on twiitannut, että auton kuljettaja on otettu kiinni.

– Olemme ottaneet kiinni yhden ihmisen ja ottaneet haltuun auton. Alustavien tietojen mukaan kaksi ihmistä on kuollut. Välttäkää edelleen kaupungin keskustaa, poliisi twiittasi.

Hetkeä myöhemmin poliisi päivitti, että kuolleita on useita.

– Lisää tietoa tulee myöhemmin. Loukkaantuneista huolehtiminen on ehdottomasti prioriteetti!

SRW:n mukaan loukkaantuneita olisi noin kymmenen. Myös Bild uutisoi kymmenestä loukkaantuneesta.

Trierin poliisin viestintäjohtaja Uwe Konz kertoi neljän maissa Suomen aikaa, että lääkintähenkilökuntaa oli vielä paikan päällä.

– Emme voi vielä sanoa mitään teon taustasta, oliko kyse terrorismista, Konz sanoi Bildille.

Puoli viiden maissa Suomen aikaa Trierin poliisin edustaja sanoi, että auton kuljettaja on kuultavana. Kuljettajan kerrotaan olevan 51-vuotias mies, joka on asunut Trierin alueella.

Tapahtuman yksityiskohdista ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Trierischer Volksfreund -lehden liveseurannan mukaan jalankulkijoiden päälle ajettiin kovalla vauhdilla jonkinlaisella kaupunkimaasturilla. SWR:n mukaan silminnäkijät ovat kertoneet autoilijan ajaneen jalankulkijoiden ylitse tahallaan. Myös kaupungin pormestari kertoi kanavalle kyseessä olleen tahallinen teko.

Yleisen syyttäjän mukaan tällä hetkellä ei ole kuitenkaan viitteitä islamistisesta tai uskonnollisesta motiivista. Syyttäjän mukaan epäilty oli humalassa ajaessaan autoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?