Näin äidin eristämäksi epäilty mies löytyi saastaisesta asunnosta Tukholmassa – ”Hän kuiskasi minun nimeäni uudelleen ja uudelleen” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Näin äidin eristämäksi epäilty mies löytyi saastaisesta asunnosta Tukholmassa – ”Hän kuiskasi minun nimeäni uudelleen ja uudelleen”

Tukholman poliisi tutkii tapausta, jossa 70-vuotiaan äidin epäillään pitäneen nyt 41-vuotiasta poikaansa ulkomaailmasta eristettynä lähes 30 vuoden ajan. Sukulainen kertoo Expressenille, kuinka löysi miehen.

1.12.2020 14:14

Ruotsia on järkyttänyt Tukholmassa sunnuntaina paljastunut tapaus, jossa 70-vuotiaan äidin epäillään pitäneen poikaansa vankina perheen asunnossa 28 vuoden ajan. Poliisi pidätti naisen maanantaina ja tutkii nyt asiaa epäiltynä vapaudenriistona sekä törkeänä ruumiinvamman tuottamisena.

Muun muassa Aftonbladet kertoi nyt 41-vuotiaan pojan olevan pahasti aliravittu ja menettäneen kaikki hampaansa. Lähes liikuntakyvyttömän miehen keho oli löydettäessä haavoilla ja hän kommunikoi heikosti.

Miehen löysi asunnosta äidin naispuolinen sukulainen, joka kuvaili jo maanantaina näyn olleen siivottomassa asunnossa kuin ”suoraan kauhuelokuvasta”.

Nyt Expressen on julkaissut artikkelin, jossa nainen kertoo tarkemmin tapahtumista asunnolla.

Nainen sanoi lehdelle menneensä sunnuntaina asunnolle ensimmäistä kertaa 20 vuoteen kuultuaan naisen joutuneen sairaalaan ja aavistettuaan, että jotain saattaisi olla vialla.

– Ymmärsin, että hän (poika) oli siellä ja että hänen täytyi olla peloissaan, koska hänen äitinsä oli hänen ainoa turvansa ja hän oli nyt poissa, nainen kertoi.

Nainen kertoi yrittäneensä jo kauan sitten varoittaa muita sukulaisia naisen poikaansa kohdistamasta kontrolloinnista, mutta tulleensa lopulta näiden hiljentämäksi.

– Olin silloin nuori ja lopulta luovutin.

Nainen kertoi epäröineensä ennen asuntoon menemistä ja pyytäneensä kumppaniaan odottamaan rappukäytävässä. Asunnon ovi oli auki, eikä kukaan vastannut hänen ovelta huutamaansa tervehdykseen.

Sisällä hiljaisessa asunnossa haisi likaiselta ja mädäntyneeltä, ja nainen joutui luovimaan tiensä läpi sinne kertyneiden roska- ja romukasojen. Keittiöön hän meni sieltä kuulemansa äänen perässä.

Mies istui keittiön nurkassa pimeässä, mutta nainen näki hänet ikkunasta kajastaneen katulampun valossa.

– Ensin huomasin vain hänen jalkansa. Kun hän näki minut, hän nousi seisomaan ja kuiskasi minun nimeäni uudelleen ja uudelleen.

Nainen ei osannut sanoa, kuinka mahdollisesti jo 13-vuotiaana ulkomaailmasta eristetty mies tunnisti hänet.

– Hän puhui hyvin nopeasti ja hiukan katkonaisesti, mutta hän ei pelännyt minua.

Miehen jalkoja nainen kuvaili ”karmeaksi” näyksi. Ne olivat polvista alaspäin täynnä märkiviä haavaumia.

Nainen hälytti miehelle ambulanssin. Expressenin tietojen mukaan Nya Karolinska -sairaalaan viety mies toimitettiin suoraan leikkaukseen.

Sairaalan lääkäri otti yhteyttä poliisiin kuultuaan naisen kertomuksen sekä nähtyään miehen tilan ja kuvia asunnosta. Nainen puolestaan kuvaili olevansa shokissa ja epätoivoinen, mutta samaan aikaan myös helpottunut ja kiitollinen, koska oli aavistanut sukulaisensa kontrolloineen poikansa elämää.

Tilanteen vakavuus tuli naiselle kuitenkin yllätyksenä.

– Hän varasti pojaltaan elämän ja manipuloi koko tämän elinpiiriä säilyttääkseen salaisuutensa, nainen sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?