Haaksirikkoon joutunut Stuart, 62, katosi merelle kahdeksi yöksi – konttialus löysi ja poimi kyytiin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Haaksirikkoon joutunut Stuart, 62, katosi merelle kahdeksi yöksi – konttialus löysi ja poimi kyytiin

Kadonneeksi ilmoitetun veneilijän löytymisestä tiedotti rannikkovartiosto.

Stuart Been aluksesta ei näkynyt enää pinnalla paljoakaan siinä vaiheessa, kun konttialus Angeles ehti hätiin.­

1.12.2020 14:03

Yhdysvaltain kaakkoinen rannikkovartiosto ilmoitti sunnuntaina, että Floridan vesillä liikkunut konttialus oli löytänyt ja pelastanut kaksi vuorokautta aiemmin merelle kadonneen miehen. Alus kohtasi liki uponneessa veneessään kiinni sinnitelleen Stuart Been, 62, noin 150 kilometrin päässä rannikosta.

– 225-jalkainen moottorialus Angeles on pelastanut Stuart Been. Miehistö havaitsi miehen roikkumassa veneensä rungosta ja otti hänet kyytiin. Hänet kuljetetaan rantaan, rannikkovartiosto tiedotti Twitterissä.

Rannikkovartiosto julkaisi myös kuvia, joita Angeles-aluksen miehistö oli ottanut Been pelastumisesta.

Stuart Bee ui kohti laivan miehistön hänelle heittämää pelastusrengasta.­

Löytyessään Bee oli viettänyt merellä kaksi yötä.­

M/V Angelesin miehistö poimi Been kyytiinsä.­

Floridan Port Canaveralissa asuva Bee, 62, lähti Miami Heraldin mukaan merelle perjantaina noin 10-metrisellä moottoriveneellään. Lauantaina tuttava ilmoitti hänet kadonneeksi, koska tiesi, ettei Beellä ole tapanaan jäädä vesille yöksi.

Miestä etsittiin lentokoneiden avulla ja alueella liikkuneita aluksia kehotettiin etsimään Been venettä. Konttialus Angeles osui paikalle mitä ilmeisimmin kreivin aikaan, sillä kuvien perusteella Been aluksesta näkyi enää vain pieni osa pinnan yläpuolella.

Kotiinsa haaksirikkoon joutunut mies ei ilmeisesti vielä ole päässyt, sillä maanantai-iltana hänen kerrottiin olevan edelleen Angelesin kyydissä. Laiva oli tuolloin matkalla seuraavaan määränpäähänsä eli Delawaren Wilmingtoniin.

Been voinnista ei ole kerrottu julkisuuteen, joskin kuvien perusteella hän näyttäisi olevan olosuhteisiin nähden kunnossa. Tiedossa eivät toistaiseksi myöskään hänen veneensä uppoamiseen johtaneet tapahtumat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?