Järkyttävä epäily Tukholmassa: Äiti piti poikaansa lukkojen takana lähes 30 vuotta – löydettiin aliravittuna ja heikossa kunnossa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Järkyttävä epäily Tukholmassa: Äiti piti poikaansa lukkojen takana lähes 30 vuotta – löydettiin aliravittuna ja heikossa kunnossa

Poliisi on pidättänyt 70-vuotiaan naisen.

1.12.2020 0:05

Tukholman poliisi on käynnistänyt esitutkinnan tapauksesta, jossa äidin epäillään pitäneen omaa poikaansa vankina. Aftonbladetin tietojen mukaan nainen oli pitänyt poikaansa vankina asunnossa jopa 30 vuoden ajan.

Naisen 41-vuotias poika löydettiin makaamassa heikossa kunnossa viltin peitossa lattialla kerrostalohuoneistossa.

Aftonbladetin mukaan hän oli pahoin aliravittu, menettänyt kaikki hampaansa, kommunikoi heikosti ja keho oli täynnä haavoja. Mies ei kyennyt juuri liikkumaan.

Mies löytyi, kun äidin naispuolinen sukulainen oli tullut asunnolle sunnuntaina, jolloin äiti ei ollut paikalla kodissa. Sukulainen teki ilmoituksen poliisille.

– Näky oli kuin kauhuelokuvasta, kertoi sukulainen Expressenille.

Mies toimitettiin sairaalahoitoon. Hän joutui leikkaukseen vammojensa vuoksi.

Poliisi on pidättänyt 70-vuotiaan naisen epäiltynä vapaudenriistona ja törkeästä ruumiinvamman tuottamisesta, kertoo Expressen. Lehden mukaan poika oli äitinsä vankina 28 vuoden ajan.

– Äiti oli onnistunut huijaamaan yhteiskuntaa kaikki nämä vuodet. On järkyttävää, kuinka pojalta on riistetty elämä, kertoi äidin sukulainen Expressenille.

Sukulainen kertoi Expressenille epäilleensä vuosia, että asunnossa on jokin on pahasti pielessä. Nuorempana hän kertoi muulle suvulle arvelevansa, että nyt epäiltynä oleva nainen rikkoi poikansa psyykettä. Hän kuitenkin luovutti, kun suku ei vastannut hänen huoliinsa.

Sukulaisen mukaan naisen on täytynyt kertoa pojalleen tämän lapsuusvuosista saakka, että yhteiskunta ja muut ihmiset etsivät heitä, ja että hän on ainoa, joka voi suojella poikaa.

Aftonbladetin mukaan asunnon seinällä roikkui kaksi almanakkaa, toinen vuodelta 1995 ja toinen 1996. Asunto oli niin täynnä roskia ja tavaroita, että sen läpi kulki vain kapea reitti.

– En voi edes kuvailla näkyä, olen shokissa. Koko asunto oli kuin kaatopaikka. Siellä ei ollut varmaan siivottu vuosikymmeniin. Kuin suoraan kauhuelokuvasta, kertoi pojan löytänyt sukulainen Expressenille.

Miehen viltti toimi ilmeisesti hänen makuupaikkanaan.

Aftonbladetin mukaan äiti oli aiempien perheongelmien vuoksi käyttäytynyt ”ylisuojelevasti” ja ottanut pojan pois koulusta tämän ollessa 12-vuotias. Sukulaiset epäilevät äidin pitäneen poikaa kotona lukkojen takana kaikkien vuosien ajan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?