Ruotsissa lukiolaisten epäillään yrittäneen tahallisesti levittää koronavirusta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ruotsissa lukiolaisten epäillään yrittäneen tahallisesti levittää koronavirusta

Tavoitteena on ilmeisesti ollut saada immuniteetti ensi kevään ylioppilasjuhliin.

Oppilaiden epäillään tarkoituksella halunneen sairastua ensin itse koronatartuntaan ja sitten levittää tautia.­

30.11.2020 14:20 | Päivitetty 30.11.2020 20:35

Lukiolaisia epäillään koronaviruksen tahallisesta levittämisestä Östersundissa, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.

Oppilaiden epäillään tarkoituksella halunneen sairastua ensin itse koronatartuntaan ja sitten levittää tautia. Teon motiivina on ilmeisesti ollut toive siitä, että oppilaat olisivat immuuneja virukselle kevään ylioppilasjuhlien aikaan.

Poliisi on tehnyt asiasta rikosilmoituksen, mutta epäiltyjä tai heidän tarkkaa määränsä ei ole eritelty ilmoituksessa. Poliisin on määrä selvittää asiaa tarkemmin tällä viikolla.

Alueen toisen asteen opiskelijaterveydenhoidosta vastaava johtaja Monica Sandström kertoo SVT:lle, ettei hänellä ole tietoa ilmiöstä.

– Tällaista ei ole noussut esille työntekijöiden tapaamisissa, hän sanoi SVT:lle. Hän kertoo tosin kuulleensa opiskelijoiden vitsailleen siitä, että näiden tulisi hankkia vasta-aineita, jotta he voivat juhlia kesään asti.

Hän nimitti myös epäiltyä toimintaa typeräksi ja vastuuttomaksi.

Ruotsin tuoreita tartuntalukuja ei ole vielä kerrottu, mutta viimeksi raportoitujen lukujen mukaan koronatartuntoja on todettu maassa yli 243 000.

Juttua korjattu 30.11. kello 20.33: Teon motiivi on ilmeisesti ollut toive siitä, että oppilaat olisivat immuuneja kevään ylioppilasjuhlien aikaan, ei ylioppilaskirjoitusten, kuten jutussa aluksi kerrottiin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?