Tautiekspertti varoittaa tartunta­piikistä viime torstain seurauksena – miljoonat yhdysvaltalaiset liikkeellä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tautiekspertti varoittaa tartunta­piikistä viime torstain seurauksena – miljoonat yhdysvaltalaiset liikkeellä

Kiitospäivää vietettiin Yhdysvalloissa ja Kanadassa viime torstaina.

Anthony Fauci Valkoisen talon lehdistöhuoneessa 19. marraskuuta.­

30.11.2020 8:08

BBC kertoo Yhdysvaltain johtavan tartuntatautiasiantuntijan Anthony Faucin varoittavan uudesta, kiitospäivän jälkimainingeissa tulevasta tartuntapiikistä.

Sunnuntaisessa puheessaan Fauci huomioi miljoonien yhdysvaltalaisten palaavan koteihinsa kiitospäivän juhlallisuuksien jälkeen. Hänen mukaansa maskien käyttö ja etäisyyden pitäminen olisi nyt tavallistakin tärkeämpää. Lisäksi hän suosittelee matkustaneille vapaaehtoista kotikaranteenia.

Yhdysvalloissa on todettu yli 13 miljoonaa koronavirustartuntaa ja 266 000 tautiin liittyvää kuolemantapausta.

– Tartunnoissa tulee varmasti olemaan piikki matkustamisen takia, Fauci kertoi puheessaan.

Samoilla linjoilla oli BBC:n mukaan myös Valkoisen talon koronaviruskoordinaattori Deborah Birx.

– Olemme siirtymässä Kiitospäivän jälkeiseen piikkiin kolme, neljä ja kymmenen kertaa suuremmilla tartuntamäärillä ympäri maata. Olemme syvästi huolestuneita.

Anthony Fauci varoitteli tartuntapiikistä jo ennen kiitospäivää. Hän vetosi kansalisiin, jotta he jaksaisivat noudattaa varovaisuutta kiitospäivänä ”koronauupumuksestaan” huolimatta.

– Se (suositusten sivuuttaminen) ajaa meidät vielä pahempaan pulaan, jossa olemme jo tällä hetkellä. Se on väärä ratkaisu, sillä rokotteet ovat tulossa, ja ne ovat käytössämme verrattain pian, hän totesi Washington Postin mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?