Utahin aavikolta löytyneen mystisen monoliitin sijainti paljastui – utelias nettikansa seurasi jopa viranomaisten helikopteria - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Utahin aavikolta löytyneen mystisen monoliitin sijainti paljastui – utelias nettikansa seurasi jopa viranomaisten helikopteria

Viranomaiset eivät halunneet paikalle väkeä, ettei kenellekään sattuisi mitään.

27.11.2020 11:53

Kun Yhdysvaltain Utahissa viranomaiset maanantaina kertoivat erämaasta löytyneestä monoliitista, he eivät paljastaneet sen sijaintia. Pelkona oli, että ihmiset innostuisivat lähtemään paikalle ja eksyisivät matkalla.

Internet otti haasteen vastaan, eikä siinä kauaa kestänyt.

Paikka löytyi pian Google Earth -palvelusta, ja netissä alettiin pian jakaa koordinaatteja. Keskiviikkona Instagramiin alkoi ilmestyä kuvia ihmisistä poseeraamassa monoliitilla.

Reddit-palstalla koordinaatit paljastanut Tim Slane paljastaa omat metodinsa BBC:lle.

Slane seurasi viranomaisten helikopterin sijaintia kunnes se katosi tutkasta. Sen hän päätteli paljastavan kopterin laskeutumispaikan.

Sen jälkeen Slane vertasi viranomaisten julkaisemia valokuvia ja videoita maastonmuotoihin kartalla. Lopulta hän erotti pitkän, kapean varjon.

Varjo ei erotu vuoden 2015 satelliittikuvissa, mutta lokakuussa 2016 otetuissa kyllä.

Punaisten kallioiden muodostaman solan perällä jököttävä kolmisen metriä korkea monoliitti löytyi sattumalta, kun biologi tähyili villejä paksusarvilampaita helikopterin kyydissä.­

Slane kertoo BBC:llä saaneensa vihaisia viestejä koordinaattien paljastamisesta. Hän ei kadu vaan uskoo, että joku muu olisi tehnyt sen joka tapauksessa.

Vaikka sijainti tunnetaan, monoliitin koko arvoitus ei ole vielä ratkennut.

Sitä on arveltu taideprojektiksi ja nimiäkin on esitetty, mutta kyseiset taiteilijat ovat toistaiseksi kieltäneet olleensa monoliitin takana.

Oli miten oli, iloa monoliitti on tuottanut.

Seikkailu oli kaivattua pakoa kaikesta ikävästä, jonka vuosi 2020 on tuonut tullessaan, ensimmäisten joukossa monoliitille saapunut David Surber sanoo BBC:llä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?