Yliopiston professori murhasi vaimonsa ja säilytti ruumista työhuoneessaan puuarkussa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yliopiston professori murhasi vaimonsa ja säilytti ruumista työhuoneessaan puuarkussa

Cheung Kie-chung, 56, kiisti murhan, mutta myönsi tappaneensa puolisonsa sähköjohdoilla kuristamalla.

Arkistokuva Hongkongin yliopiston kampukselta on otettu helmikuussa 2015.­

27.11.2020 3:20

Hongkongin yliopiston professori Cheung Kie-chung, 56, on tuomittu oikeudessa syylliseksi vaimonsa kahden vuoden takaiseen murhaan. Asiasta uutisoi paikallinen yleisradioyhtiö RTHK.

Chan Man-wain, 53, matkalaukkuun sullottu ruumis löydettiin elokuussa 2018 lukitusta puuarkusta, jota aviomies Cheung säilytti työhuoneessaan. Viranomaisten mukaan Cheung kuristi naisen kuoliaaksi pariskunnan kotona makuuhuoneessa, minkä jälkeen hän kuljetti ruumiin työhuoneelleen.

Perhe asui yliopiston yhteydessä asuntolassa, jonka valvoja professori oli. Hieman ennen vaimonsa kuoleman paljastumista professori oli lähettänyt asuntolan asukkaille sähköpostia poliisien läsnäolosta.

– He ovat tutkimassa tapausta, joka liittyy kadonneeseen henkilöön ja perheeseeni. Opiskelijoilla ei ole syytä huoleen, IS kertoi elokuussa 2018 professorin kirjoittaneen viestissään.

Mies myönsi tapon, mutta kiisti murhanneensa puolisoaan. Aiemmin hän kertoi oikeudelle, ettei muistanut tilannetta, jossa hän kietoi sähköjohtoja vaimonsa kaulan ympärille niin kauan kunnes tämä menetti tajuntansa.

Syyttäjien mukaan professorin muistissa ei ollut kuitenkaan vikaa, vaan tämä murhasi vaimonsa tarkoituksella. Nainen ei vastustellut, koska oli nukkumassa rikoksen tapahtuessa.

Cheungin asianajajien mukaan mies oli ajautunut mielenhäiriön valtaan vaimonsa provosoitua häntä.

Rangaistuksensa Cheung saa ensi viikon torstaina. Murhasta on luvassa joka tapauksessa elinkautinen tuomio, mutta puolustuksella on vielä mahdollisuus anoa siihen lievennystä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?